Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤέλος στη διαμάχη ΟΛΗ και Δήμου καλείται να βάλει η Κτηματική Υπηρεσία

Τέλος στη διαμάχη ΟΛΗ και Δήμου καλείται να βάλει η Κτηματική Υπηρεσία

Τέλος στη διαμάχη, που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και του Δήμου για τη χερσαία ζώνη της παραλιακής, καλείται να βάλει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία θα οριοθετήσει την περιοχή του `Ξενία` μετά από αυτοψία του χώρου…

Τέλος στη διαμάχη, που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και του Δήμου για τη χερσαία ζώνη της παραλιακής, καλείται να βάλει<...>η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία θα οριοθετήσει την περιοχή του `Ξενία` μετά από αυτοψία του χώρου.

Η παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας, όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, έγινε κατόπιν καταγγελίας του Λιμεναρχείου Ηρακλείου προς αυτή, ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα των εργασιών που γίνονται στο `Ξενία`. Μέχρι τέλος της εβδομάδας, όπως είπε ο προϊστάμενος της Κτηματικής κ. Νίκος Λαμπίρης, θα έχει βγει το πόρισμα σχετικά με τα εδαφικά όρια του ΟΛΗ και του Δήμου στο οικόπεδο του `Ξενία`, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες. Κάποια πράγματα μπορεί να γίνονται λάθος γιατί είναι μια τετελεσμένη κατάσταση”.

Η νέα διαμάχη μεταξύ ΟΛΗ και Δήμου Ηρακλείου έχει ξεσπάσει με αφορμή την τοποθέτηση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη προς την επιστημονική επιτροπή της παλιάς πόλης, ενώ το σημείο της τριβής μεταξύ των δύο βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Δήμος ανέσυρε έγγραφο του ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. του 1948, βάσει του οποίου ορίζεται πως η χερσαία ζώνη του ΟΛΗ ταυτίζεται με το κράσπεδο (πεζοδρόμιο). Ο Δήμος εννοεί πεζοδρόμιο εκείνο που δημιουργείται βορείως του οικοπέδου. Κατά συνέπεια περιορίζεται η δικαιοδοσία του ΟΛΗ μόνο στον περίπατο πάνω στο Μπεντενάκι.

Από την πλευρά του, ο ΟΛΗ υποστηρίζει ότι από το 1948, οπότε εκδόθηκε η οδηγία του ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., μέχρι τώρα ουδέποτε είχε διαμορφωθεί πεζοδρόμιο στο σημείο εκείνο, και αφήνει να εννοηθεί πως είναι τέχνασμα του Δήμου σήμερα για να περιορίσει τον ΟΛΗ. Μάλιστα ο Οργανισμός Λιμένος υποστηρίζει πως, σύμφωνα με τα τοπογραφικά της εποχής, κράσπεδο υπήρχε επί της οικοδομικής γραμμής έναντι του οικοπέδου του `Ξενία`, κατά συνέπεια η χερσαία ζώνη επεκτείνεται νοτίως της επίμαχης έκτασης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024