Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒ. Κικίλιας: 'Στόχος μας η Ελλάδα να γίνει πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο'
Τουριστική πολιτική

Β. Κικίλιας: 'Στόχος μας η Ελλάδα να γίνει πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο'

Ο υπουργός Τουρισμού είπε, σε συνέντευξη στο βρετανικό Sky News, ότι η Ελλάδα πέτυχε, παίρνοντας το 2020 ένα υπολογισμένο ρίσκο ανοίγοντας τον τουρισμό, όταν οι περισσότερες μεσογειακές χώρες δεν το έκαναν, εφαρμόζοντας πολύ συγκεκριμένα και προσεκτικά μελετημένα μέτρα.

“Με σκληρή δουλειά τώρα, αναμένουμε την ολική επαναφορά του ελληνικού τουρισμού το 2022, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς, καθώς το 25% του ΑΕΠ της Ελλάδας προέρχεται από τον τουρισμό”, τόνισε ο κ. Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Λονδίνο στο τηλεοπτικό δίκτυο “Sky News” και τον δημοσιογράφο Niall Paterson.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η Ελλάδα πέτυχε, παίρνοντας το 2020 ένα υπολογισμένο ρίσκο ανοίγοντας τον τουρισμό, όταν οι περισσότερες μεσογειακές χώρες δεν το έκαναν, εφαρμόζοντας πολύ συγκεκριμένα και προσεκτικά μελετημένα μέτρα.

“Στείλαμε στα νησιά μας επιπλέον υγειονομικό προσωπικό και τηρήσαμε με απόλυτη αυστηρότητα τα υγειονομικά μας πρωτόκολλα. Οργανώσαμε ξενοδοχεία καραντίνας, ιατροί βρίσκονταν σε συνεργασία με όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες. Και βέβαια, εφαρμόσαμε ένα σύστημα πολλαπλού testing, εφοδιάζοντας τα νησιά μας με χιλιάδες PCR και rapid tests για να μπορούν τόσο οι επισκέπτες μας όσο και οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στα νησιά, να βρίσκονται σε συνεχή επιδημιολογική επιτήρηση”, δήλωσε, επισημαίνοντας ότι “ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, με πολύ καλή οργάνωση, με διαφάνεια και με ομαδική δουλειά, το οποίο απέδωσε καρπούς στον ελληνικό τουρισμό”.

Ο υπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα την αγορά της Βρετανίας και κάλεσε τους Βρετανούς να επισκεφθούν τη χώρα μας και να απολαύσουν τις ομορφιές που προσφέρει όλο τον χρόνο.

Ερωτώμενος τέλος για τη βιωσιμότητα του τουρισμού, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα της ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού, με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα διασφαλίσει ότι ο ελληνικός τουρισμός θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο.

“Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ήδη ότι θα μετατρέψουμε τα νησιά μας σε ‘πράσινα νησιά’, ξεκινώντας από την Αστυπάλαια και τη Χάλκη. Στόχος μας είναι να αποτελέσει η Ελλάδα πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο”, κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024