Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒρετανικά δημοσιεύματα και απαντήσεις για τον `ακριβό καφέ` στην Ελλάδα

Βρετανικά δημοσιεύματα και απαντήσεις για τον `ακριβό καφέ` στην Ελλάδα

Περιέργως αμέσως μετά τα γεγονότα στην Κέρκυρα, όπου κατηγορήθηκαν Βρετανοί τουρίστες για την προκλητική τους συμπεριφορά σε δημόσιο χώρο, ο Βρετανικός τύπος γέμισε από δημοσιεύματα για τον `ακριβό` καφέ μας, […]

Περιέργως αμέσως μετά τα γεγονότα στην Κέρκυρα, όπου κατηγορήθηκαν Βρετανοί τουρίστες για την προκλητική τους συμπεριφορά σε δημόσιο χώρο, ο Βρετανικός τύπος γέμισε<...> από δημοσιεύματα για τον `ακριβό` καφέ μας, και για τις υψηλές μας χρεώσεις προς τους τουρίστες.

“Μόλις ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες”, αναφέρουν τα δημοσιεύματα “η Αθήνα είναι η πιο ακριβή πόλη της Ευρώπης στον καφέ”. Σύμφωνα με μια έρευνα της εφημερίδας The Guardian, και διαφόρων ερευνητών, “ο καφές με θέα την Ακρόπολη στοιχίζει διπλάσια από ότι ο καφές με θέα τον Πύργο του Aιφελ, και ένα ευρώ πιο ακριβά από τον καφέ στην Ρώμη με θέα το Κολοσσαίο”. Επίσης, αναφέρουν ότι ένα μπουκάλι νερό είναι πιο ακριβό από οποιοδήποτε άλλο μέρος της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι “η Αθήνα από την 111η θέση πέρσι στον κατάλογο με τις ακριβότερες πόλεις βρέθηκε φέτος στην 71η θέση”. Ακόμα τα δημοσιεύματα αναφέρουν τα παράπονα που έχουν γίνει για τις υψηλές τιμές στο ΙΚΝΑ.

Απαντήσεις στα δημοσιεύματα, μέσω των ηλεκτρονικών ενημερωτικών κόμβων αναφέρουν ότι η Γερμανική Υπηρεσία Στατιστικών (TravelDailyNews: Γερμανία: Κατάταξη τουριστικών προορισμών σύμφωνα με το ευρώ) αναφέρει ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για διακοπές μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Επίσης, ο Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου του Surrey στο τμήμα του e-tourism κ. Δημήτρης Μπούχαλης επεξηγεί σε ηλεκτρονικό κόμβο με τουριστικές ειδήσεις της Μεγάλης Βρετανίας που δημοσίευσε τα παραπάνω ότι όταν πληρώνουμε τον καφέ στην Ελλάδα, πληρώνουμε την θέση που κρατάμε για αρκετές ώρες, και όχι την αξία του καφέ, σε αντίθεση με τις χώρες που αναφέρονται στο άρθρο όπου ο καφές είναι μια γρήγορη διαδικασία, όπως ο espresso στην Ιταλία.

Είναι γεγονός ότι ορισμένα πράγματα έχουν πολύ ακριβύνει στην Ελλάδα, αλλά το συνολικό κόστος των διακοπών των Βρετανών είναι συνήθως πολύ πιο χαμηλό από αυτό που πληρώνουν για την διαβίωση τους στην πατρίδα τους. Πολλές φορές είναι πιο φθηνό για αυτούς να κλείσουν τα σπίτια τους και να πάνε διακοπές από ότι να πληρώνουν τα έξοδα διαβίωσης στη χώρα τους. Σε αυτό είναι σίγουρο ότι συμβάλουν τα ελληνικά ξενοδοχεία που δίνουν χαμηλές τιμές με στόχο την προσέλκυση τουριστών. Είναι επίσης, γεγονός ότι οι Βρετανοί τουρίστες που συχνά έρχονται και ξανάρχονται στη χώρα μας είχαν συνηθίσει να βρίσκουν τα αγαθά πολύ φθηνά, όπως φρούτα, λαχανικά, λάδι κτλ που στη χώρα τους είναι απλησίαστα και τώρα δυσκολεύονται να δεχθούν την ακριβότερη τιμή τους. Ε, λοιπόν ας πληρώσουν και ένα καφέ λίγο ακριβότερα για όλα αυτά που χαίρονται στην χώρα μας!

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024