Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞΕΕ: Η εξομάλυνση της διεθνούς εικόνας μας θα αναζωογονήσει το ενδιαφέρον των τουριστών
Η επανίδρυση Υπουργείου Τουρισμού είναι σημαντικό βήμα

ΞΕΕ: Η εξομάλυνση της διεθνούς εικόνας μας θα αναζωογονήσει το ενδιαφέρον των τουριστών

Η επιτυχία του αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού προϋποθέτει ότι το νέο υπουργείο θα εξοπλισθεί και θα θωρακισθεί με τα απαραίτητα νομοθετικά και διοικητικά 'εργαλεία', ούτως ώστε να μπορεί να ασκεί πολιτική αντάξια της σημασίας και βαρύτητας του τομέα του τουρισμού για την εθνική οικονομία, τονίζει το ΞΕΕ.

“Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας, καθώς και όλος ο τουριστικός κόσμος της χώρας, χαιρετίζουν το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Πιστεύουμε ότι αυτό ακριβώς το κλίμα σταθερότητας και ομαλότητας θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας που απαιτείται, ώστε να μπορέσει εκ νέου να ξεκινήσει και να λειτουργεί ο ιδιαίτερα ευαίσθητος κλάδος του ελληνικού τουρισμού”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΞΕΕ, ύστερα από την ανακοινωση της νέας Κυβέρνησης.

“Θεωρούμε ότι η νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τα τρία κόμματα που την στηρίζουν, έχουν προγραμματικά τονίσει και αναγνωρίσει τη σημασία που αποδίδουν στην ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου και τη βελτίωση των μεγεθών του, μπορούν να του δώσουν την ώθηση και προσοχή που χρειάζεται ο κλάδος, ώστε να επιτύχουμε τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και συμβολής του στην στήριξη των εθνικών οικονομικών μεγεθών, αλλά και την ενδυνάμωση του περιφερειακού ιστού της χώρας και της αύξησης της απασχόλησης.

Η επανίδρυση Υπουργείου Τουρισμού και ο διορισμός της κας Όλγας Κεφαλογιάννη ως υπουργού Τουρισμού, καθόσον ήταν τα τελευταία χρόνια αρμόδια τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας και γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα τουρισμού, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και συγχρόνως εκπλήρωση μιας σημαντικής προσωπικής στρατηγικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Η επιτυχία όμως του εγχειρήματος για την δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού προϋποθέτει ότι το νέο υπουργείο θα εξοπλισθεί και θα θωρακισθεί με τα απαραίτητα νομοθετικά και διοικητικά ‘εργαλεία’, ούτως ώστε να μπορεί να ασκεί πολιτική αντάξια της σημασίας και βαρύτητας του τομέα του τουρισμού για την Εθνική οικονομία.

Το ευρύ φάσμα αλληλοεξαρτωμένων, με άλλα υπουργεία, αρμοδιοτήτων έχει αποτελέσει στο παρελθόν ανυπέρβλητο εμπόδιο στην ανάπτυξη και τον εξορθολογισμό της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

Το ΞΕΕ εκτιμά ότι η εξομάλυνση της διεθνούς εικόνας μας θα αναζωογονήσει το ενδιαφέρον των τουριστών να επισκεφθούν την πατρίδα μας  και, έστω την τελευταία στιγμή, θα μπορούσε να  σηματοδοτήσει μια αύξηση του ρυθμού των κρατήσεων, που ενδεχομένως θα μπορούσε να συμβάλλει, ώστε να μειωθούν οι σημαντικές απώλειες αφίξεων και εσόδων που καταγράφονται στη μέχρι σήμερα εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν.

Ταυτόχρονα, είναι, περισσότερο από ποτέ αναγκαία, η εκπόνηση και η εφαρμογή από την Πολιτεία και την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενός στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό. Η χώρα μας διαθέτει αναμφισβήτητα σημαντικό φυσικό τουριστικό πλεονέκτημα σε σχέση με το διεθνή ανταγωνισμό. Αντιθέτως, υστερεί διαχρονικά στην στρατηγική προσέγγιση της προώθησης και ανάπτυξης αυτού του αυθεντικού τουριστικού προϊόντος.

Στη δεδομένη περίοδο, το σύνολο των δυνάμεων του πολιτικού μας συστήματος, αναγνωρίζουν, λίγο ή πολύ, τη συμβολή  του τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και τις περαιτέρω δυνατότητες αύξησής της. Είναι επομένως μια χρυσή ευκαιρία να συζητήσουμε όλοι, ψύχραιμα και χωρίς παραπλανητικά στερεότυπα, τα σημεία της τουριστικής λειτουργίας στα οποία συμφωνούμε και τουλάχιστον γι’αυτά να δεσμευτούμε σε μια στρατηγική διαχρονικής υλοποίησής τους. Το νέο Υπουργείο Τουρισμού μπορεί να συντονίσει και να υλοποιήσει μια τέτοια εθνική προσπάθεια”.

Και η ανακοίνωσςη του ΞΕΕ καταλήγει: “Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος εύχεται, προς όφελος όλων, καλή τύχη και επιτυχία έργου στην νέα κυβέρνηση και στην υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από τον κοινοβουλευτικό ρόλο τους και τίθεται στη διάθεση όλων για συνεργασία, με μοναδικό στόχο την ανάταξη και επιβίωση του ελληνικού τουρισμού και, κατ’επέκταση, της εθνικής μας οικονομίας”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023