Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥΕΝ: Αξιοποίηση Χρηματοδοτικού Πρωτοκόλλου για τον εκσυγχρονισμό των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

ΥΕΝ: Αξιοποίηση Χρηματοδοτικού Πρωτοκόλλου για τον εκσυγχρονισμό των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Στο πλαίσιο της πολιτικής του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, για την άμεση και ολοκληρωμένη αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που προσφέρει το Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο, που έχει υπογραφείμεταξύ του […]

Στο πλαίσιο της πολιτικής του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, για την άμεση και ολοκληρωμένη αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που προσφέρει το Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο, που έχει υπογραφεί<…>μεταξύ του Υ.Ε.Ν. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (Ε.Τ.Επ), προωθείται η ενίσχυση της σύνδεσης των νησιών της άγονης γραμμής, τόσο με την ηπειρωτική χώρα, όσο και μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, μετά από μία σειρά μεγάλων έργων υποδομής που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται στους ελληνικούς λιμένες με τη συμβολή του Χρηματοδοτικού Πρωτοκόλλου, το ΥΕΝ ενισχύει και την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων, που στόχο έχουν την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του ακτοπλοϊκού στόλου που εξυπηρετεί δρομολόγια άγονων γραμμών.

Με τη θετική γνωμοδότηση της Ε.Τ.Επ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη συζητήσεις με ακτοπλοϊκές εταιρίες, με τις οποίες έχει υπογραφεί σύμβαση παροχής υπηρεσιών με δυνατότητα 12ετους διάρκειας, για την κατασκευή και προμήθεια δύο πλοίων, τα οποία θα εξυπηρετήσουν άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου, καθώς και άλλων που προορίζονται για νησιά του Ιονίου. Έντονο ενδιαφέρον έχει επίσης εκφραστεί και από άλλες εταιρίες του κλάδου για αντίστοιχη αξιοποίηση του Χρηματοδοτικού Πρωτοκόλλου.

Η δανειοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων νέων επενδυτικών σχεδίων στον τομέα της ακτοπλοΐας επιβεβαιώνει το γεγονός ότι, η σύναψη της συμφωνίας του Χρηματοδοτικού Πρωτοκόλλου αποτελεί μία σημαντική επιτυχία, που ανοίγει μεγάλες προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη της ναυτιλιακής και της λιμενικής βιομηχανίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής της χώρας μας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024