Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥΕΝ: Νέα πλοία στην ελληνική ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

ΥΕΝ: Νέα πλοία στην ελληνική ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα

Με απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, δρομολογείται από τις 26 Ιουνίου 2007 στη γραμμή Πειραιά – Χίου – Μυτιλήνης, το νεότευκτο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος» […]

Με απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, δρομολογείται από τις 26 Ιουνίου 2007 στη γραμμή Πειραιά – Χίου – Μυτιλήνης, το νεότευκτο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος» της εταιρίας<...>Hellenic Seaways. Το νέο αυτό πλοίο, πιστοποιημένο για τις οικολογικές του επιδόσεις, κατασκευάσθηκε εξ’ ολοκλήρου σε ελληνικά ναυπηγεία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που αποδεικνύει, κατά το ΥΕΝ, ότι υπάρχει η τεχνογνωσία και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό που μπορούν, με τη στήριξη της Πολιτείας, να δώσουν πνοή στη ναυπηγική βιομηχανία στη χώρα μας και τις συναφείς δραστηριότητες στην περιοχή της Ελευσίνας και του Πειραιά.

Η δρομολόγηση του υπερσύγχρονου «Νήσος Χίος», υπηρεσιακής ταχύτητας 26 κόμβων, θα αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες στη γραμμή που εξυπηρετεί, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της οικονομικής ανάπτυξης των νησιών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πολιτικής του ΥΕΝ για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο εθνικό νηολόγιο, εγκρίθηκε η νηολόγηση του κρουαζιερόπλοιου «The Calypso», της εταιρίας «Calypso Navigation Ltd». Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο είναι το πέμπτο που υψώνει την ελληνική σημαία, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της αποτελεσματικότητας των μέτρων που ελήφθησαν από το ΥΕΝ, προκειμένου να εξασφαλιστούν νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες ναυτικούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024