Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπογράφηκαν συμβάσεις παραχώρησης των οργανωμένων ακτών Αλίμου – Βουλιαγμένης

Υπογράφηκαν συμβάσεις παραχώρησης των οργανωμένων ακτών Αλίμου – Βουλιαγμένης

Υπογράφηκαν τα Σχέδια Συμβάσεων Μίσθωσης Χώρων και Παραχώρησης Δικαιωμάτων Εκμετάλλευσης για τις Οργανωμένες Ακτές Αττικής Αλίμου και Βουλιαγμένης, μεταξύ της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ (ΕΤΑ), που κατέχει το δικαίωμα διαχείρισής […]

Υπογράφηκαν τα Σχέδια Συμβάσεων Μίσθωσης Χώρων και Παραχώρησης Δικαιωμάτων Εκμετάλλευσης για τις Οργανωμένες Ακτές Αττικής Αλίμου και Βουλιαγμένης<...>, μεταξύ της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ (ΕΤΑ<.>), που κατέχει το δικαίωμα διαχείρισής τους και της κοινοπραξίας "Αττικές Ακτές (ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ – ΤΕΡΙΝΑ – Ιθάκη ΕΠΕ – Αχινός)".

Τα αντίστοιχα σχέδια, που αφορούν στις ακτές Α' – Β΄ Βούλας και Βάρκιζας υπογράφηκαν με την κοινοπραξία "Βερνίκος Κότερα Α.Ε. – EFG Eurobank Properties Α.Ε. – Everest A.E. – Ευ Ζην A.E. – V+O Communication Ressources A.E.".

Οι δύο κοινοπραξίες πλειοδότησαν στο Διεθνή Διαγωνισμό που προκηρύχθηκε στις 8/2/2001, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και την αναβάθμιση και ανάπτυξη των υπηρεσιών των Οργανωμένων Ακτών Αττικής.

Σημειώνεται ότι, όπως προβλεπόταν στην προκήρυξη της Β' Φάσης του Διαγωνισμού, στα ανάδοχα σχήματα δεν περιλαμβάνονται επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Εκδοτικές Επιχειρήσεις. Παρόλα αυτά τα Σχέδια των Συμβάσεων αποστέλλονται στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προς έγκριση.

Οι συμβάσεις καλύπτουν δεκαετή διάρκεια και προβλέπουν ότι:

– Η κοινοπραξία Αττικές Ακτές θα καταβάλει, για τη μεν Ακτή Αλίμου προκαταβολή 200.000.000 δρχ. και πάγιο οικονομικό αντάλλαγμα συνολικού ύψους για όλη τη δεκαετία 2,8 δισ., ενώ για την Ακτή Βουλιαγμένης, προκαταβολή επίσης 200.000.000 δρχ. και πάγιο οικονομικό αντάλλαγμα συνολικού ύψους για τη δεκαετία 2,9 δισ.

– Η κοινοπραξία Βερνίκος κλπ. θα καταβάλει προκαταβολή για την Ακτή Α' Βούλας 100.000.000 δρχ., για τη Β΄ Βούλας 80.000.000 δρχ. και για τη Βάρκιζα 150.000.000 δρχ.. Το πάγιο μίσθωμα θα ανέλθει κατά τη δεκαετία σε 1,5 δισ. για κάθε μία από τις τρεις Ακτές.

Επιπλέον στις συμβάσεις προβλέπεται η καταβολή στην ΕΤΑ Α.Ε. και στους αντίστοιχους Δήμους ποσοστού του κύκλου εργασιών των κοινοπραξιών, ενώ περιλαμβάνονται εγγυητικές επιστολές που δεσμεύουν τους αναδόχους και καλύπτουν το πάγιο αντάλλαγμα των δέκα ετών.

Οι δύο κοινοπραξίες θα επενδύσουν σημαντικά ποσά σε κάθε ακτή. Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με μελέτη του γραφείου του καθηγητή του ΕΜΠ, αρχιτέκτονα κ. Μωραϊτη, που τα σχέδια της είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Η μελέτη και οι λοιπές ρυθμίσεις που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των συμβάσεων δεσμεύουν απολύτως τις κοινοπραξίες σε έργα αναβάθμισης και όχι επιβάρυνσης του περιβάλλοντος: κανένα κτίριο δεν πρόκειται να ανεγερθεί. Η όλη προσπάθεια θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στο αρχιτεκτονικό ύφος της δεκαετίας του '60, οπότε οι ακτές οργανώθηκαν αρχικά, ενώ ελάχιστα καινούρια αισθητικά στοιχεία που εμφανίζονται θα σηματοδοτούν διακριτικά το ύφος της νέας εποχής.

Όλες οι δραστηριότητες που σκοπεύουν να αναπτύξουν τα ανάδοχα σχήματα θα υπόκεινται στην έγκριση των Δημοτικών Συμβουλίων των όμορων Δήμων και θα ελέγχονται από τις αντίστοιχες Επιτροπές Ελέγχου Ακτών (ΕΠΕΛΑΚ) υπό την προεδρία του κάθε δημάρχου.

Τις συμβάσεις υπέγραψαν εκ μέρους της Α.Ε. Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ο πρόεδρος του Δ.Σ. Στέφανος Χατζόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Αναστάσιος Χωμενίδης.

Οι ακτές θα παραδοθούν στους αναδόχους στις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε να μη διακοπεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024