Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΚραυγή απόγνωσης από την Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών
Υποδομές

Κραυγή απόγνωσης από την Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών

Κραυγή Απόγνωσης των Επιχειρήσεων και των κατοίκων της Πρέσπας, κάνοντας έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για Άμεση αποκατάσταση του Δρόμου Πρέσπα στο Πισοδέρι και το 11ο χιλ. Φλώρινας-Πρέσπας

Με βαθιά ανησυχία και έντονη κραυγή απόγνωσης, εκφράζουν την αγωνία τους, οι Τουριστικές επιχειρήσεις της Πρέσπας αλλά και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, μια και με την πρόσφατη κατάρρευση του δρόμου στο Πισοδέρι που ακόμη και χθες συνεχίστηκε με την κατάρρευση του τοιχίου αντιστήριξης, ήρθε σαν χαριστική βολή, της προ 8μήνου αντίστοιχης κατάρρευσης στο 11ο χιλιόμετρο Φλώρινας. Με τον χειμώνα «Ante Porta’s», είναι βέβαιος ο αποκλεισμός της Πρέσπας με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για την επιβίωση κατοίκων και επιχειρήσεων, εάν δεν ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα.

Μέχρι τότε, οι επιλογές που, έχουμε για να μετακινηθούμε από την Πρέσπα στη Φλώρινα, προκειμένου να αποφύγουμε τις κατολισθήσεις, είναι απελπιστικά περιορισμένες με έντονο το στοιχείο του παραλόγου και επικίνδυνες, ιδιαίτερα τις δύσκολες μέρες του χειμώνα που έρχονται, με τις έντονες χιονοπτώσεις. Είτε να μετακινηθούμε μέσω Καστοριάς, Κλεισούρας-Πτολεμαΐδας μια διαδρομή που διαρκεί τουλάχιστον 3 ώρες, είτε να ζητήσουμε την άμεση διάνοιξη της συνοριακής διάβασης με τη Βόρεια Μακεδονία (διαδρομή περίπου μιάμιση ώρας), η οποία έτσι κι ’αλλιώς καθυστερεί για ανεξήγητους λόγους εδώ και χρόνια.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου, της Περιφέρειας, των συναρμόδιων Υπουργείων, των Υπηρεσιών και των Υπηρεσιακών παραγόντων, να ενεργήσουν άμεσα και αποφασιστικά.

Να αποκατασταθούν άμεσα τα δύο σημεία των κατολισθήσεων ενώ άμεσα να δημιουργηθούν παρακαμπτήριες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτη η επικοινωνία της Πρέσπας με τον υπόλοιπο κόσμο.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερο και η γραφειοκρατία δεν μπορεί να είναι εμπόδιο στην επίλυση αυτού του κρίσιμου θέματος που αφορά την ζωή και την επιβίωση των κατοίκων της Πρέσπας.

Πιστεύουμε ότι, με τη συντονισμένη προσπάθεια όλων των φορέων, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να επαναφέρουμε τον δρόμο σε κατάσταση λειτουργίας. Η ενότητα και η συνεργασία μας είναι απαραίτητες για την επιτυχή αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024