Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΟ Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί με καινοτόμες προσεγγίσεις στον τουρισμό
Συνέδρια

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί με καινοτόμες προσεγγίσεις στον τουρισμό

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος διοργάνωσαν ημερίδα για τις καινοτόμες προσεγγίσεις στον τουρισμό, επικεντρώνοντας στη συνεργασία και την ψηφιακή ενίσχυση.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος διοργάνωσε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Καινοτόμες Προσεγγίσεις στον Τουρισμό».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 32ου επιχειρηματικού και οικονομικού Πολυσυνεδρίου Money Show που διεξήχθη στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό:

H κ. Βούλα Πατουλίδου – αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Η κ. Βίκυ Χατζηβασιλείου – αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

και ο κ. Βασίλης Γάκης – αναπληρωτής δήμαρχος, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας.

Η κ. Πατουλίδου αναφέρθηκε στις “επιτυχίες” της Θεσσαλονίκης, όπως η εντυπωσιακή αύξηση που είχαν εγχώριες και διεθνείς πτήσεις τους χειμερινούς μήνες του 2023 σε σχέση με το 2022. Όπως επισήμανε: “Αυτά τα ποσοστά κατά την διάρκεια του χειμώνα δείχνουν, πως οδηγούμαστε στον πολυπόθητο στόχο για τουρισμό 365 ημερών τον χρόνο. Η συνεργασία Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Δήμου Θεσσαλονίκης, Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, επαγγελματιών του τουρισμού και εμπλεκόμενων φορέων, αποδίδει! Η ενίσχυση των ψηφιακών εργαλείων και συνεργασίες όπως αυτή με το Δι.Πα.Ε και το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην στρατηγική του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης”.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βίκυ Χατζηβασιλείου η οποία τόνισε την σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Προτείνω να στρέψουμε τον προβολέα της σκέψης και τις δράσεις μας σε οτιδήποτε μας ενώνει».

Με την σειρά του ο αναπληρωτής δήμαρχος, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας κ. Βασίλης Γάκης δήλωσε πως η νέα Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινά μία πολύ δυνατή προσπάθεια προώθησης του τουρισμού της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Γάκης πρότεινε να δουν πως μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά όλοι οι φορείς μαζί και σε σχέση με γειτονικούς προορισμούς όπως η Χαλκιδική, η Πιερία και άλλες περιοχές.

Στο πλαίσιο έναρξης των εργασιών την ημερίδα προλόγισαν: ο Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης -διευθυντής ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και ο Δρ. Φώτης Κιλιπίρης – πρόεδρος του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης, Καθηγητή στο Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού Δι.Πα.Ε.

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024