Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΟργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας υπογράφουν Σύμφωνο Συνεργασίας
Συνεργασίες

Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας υπογράφουν Σύμφωνο Συνεργασίας

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και το ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας, ενισχύοντας την τουριστική εκπαίδευση και ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη.

Στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης συναντήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου με την αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας κ. Ξένη Γερνά προκειμένου να υπογράψουν Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Οι δύο φορείς με κοινό πεδίο δράσης το τουριστικό γίγνεσθαι της περιοχής, δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν με σκοπό τη δημιουργία κοινών δράσεων που θα συμβάλλουν στην τουριστική πρόοδο όλων των δήμων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, με τα εκτιμώμενα οφέλη να απορρέουν αμοιβαία και για τις δύο πλευρές.

Με την υπογραφή της συνεργασίας ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης διευρύνει την παρουσία του σε ένα ευρύ δίκτυο τουριστικού ενδιαφέροντος, ερχόμενος πιο κοντά στην ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιστημονική κοινότητα .

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η δυναμική συνεργασία ΟΤΘ και ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας, με τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την υιοθέτηση καινοτόμων επιχειρηματικών δράσεων, διαμορφώνει ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει τις βιώσιμες κοινωνικές δεξιότητες στον τουριστικό κλάδο και την ανάπτυξη καλών πρακτικών παράλληλα με την σύμπραξη Επαγγελματικών Φορέων και Εταιριών.

Η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: «Η τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής του τουρισμού. Το Υπουργείο Τουρισμού έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο πλαίσιο εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα του τουρισμού που βελτιώνει συνεχώς την ανταγωνιστικότητα του τόπου μας. Ο Οργανισμός Τουρισμός Θεσσαλονίκης μπορεί να προσφέρει τεχνογνωσία στους σπουδαστές των ΙΕΚ ιδίως σε ό,τι αφορά την προβολή του προορισμού. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την συνεργασία μας με το ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα αποτελέσει πυρήνα για την ενίσχυση του τουρισμού και τη δημιουργία νέων οριζόντων για την εκπαίδευση στον τομέα του Τουρισμού».

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας, Ξένη Γερνά δηλώνει από πλευράς της: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για το ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού, η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μας με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Κύριος σκοπός του συμφώνου συνεργασίας είναι η δημιουργία και ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην Τουριστική Ανάπτυξη του Νομού Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Εύχομαι ολόψυχα, ως ΙΕΚ Τουρισμού να συνδράμουμε στην ανάδειξη και εξέλιξη των χαρακτηριστικών του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Ευχαριστούμε τον ΟΤΘ και την Πρόεδρο κα Βούλα Πατουλίδου για την εμπιστοσύνη στην τουριστική εκπαίδευση και τη νέα σπουδάζουσα γενιά τους αυριανούς επαγγελματίες του κλάδου».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024