Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΣυνάντηση Κεφαλογιάννη και Τούρκου Πρέσβη: Ενίσχυση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας
Συνεργασίες

Συνάντηση Κεφαλογιάννη και Τούρκου Πρέσβη: Ενίσχυση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας

Συναντήσεις υπουργού Τουρισμού Ελλάδας και Τούρκου Πρέσβη σχετικά με τουριστική συνεργασία και επαναφορά πιλοτικού προγράμματος θεωρήσεων για τους Τούρκους τουρίστες. Ο τουρισμός ως γέφυρα για προσέγγιση και οικονομική ανάπτυξη μεταξύ των δύο χωρών.

Τον Τούρκο Πρέσβη, κ. Cagatay Erciyes, υποδέχθηκε στο γραφείο της η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσία του Διπλωματικού Συμβούλου της, Πρέσβη, κ. Γιώργο Δημητριάδη, προκειμένου να συζητήσουν θέματα διμερούς τουριστικής συνεργασίας, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας ενόψει και του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές ανέδειξαν την ανάγκη για κοινές ενέργειες και δράσεις, με σκοπό τη περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και διασυνδεσιμότητα μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα συζητήθηκαν ιδέες για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του θεσμικού μηχανισμού, για την τουρκική συνεργασία, η οποία λειτουργεί από τη βάση της συμφωνίας του 2001, όπως και την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιείται στον τουρισμό καθώς και φορέων των τοπικών κοινοτήτων και της Αυτοδιοίκησης.

Αναφορικά με την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα το τουρισμού, ο Τούρκος Πρέσβης διατύπωσε την επιθυμία της τουρκικής πλευράς για επαναφορά του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης χορήγησης θεωρήσεων εισόδου σε λιμένες επιλεγμένων νησιών στο ανατολικό Αιγαίο για τους Τούρκους τουρίστες. Η πρόταση συνάντησε την ομόφωνη γνώμη της υπουργού Τουρισμού, η οποία τόνισε πως το πρόγραμμα ωφέλησε την τουριστική κίνηση τόσο από Τούρκους επισκέπτες όσο και από επισκέπτες τρίτων χωρών.

Συζητήθηκαν επίσης και τρόποι αντιμετώπισης και λύσης των όποιων ζητημάτων αναφυονται στη συνεργασία των δυο χωρών.

Καταληκτικά, ήταν κοινή διαπίστωση ότι ο Τουρισμός συμβάλλει στην προσέγγιση των δύο λαών ως γέφυρα. Για τον λόγο αυτό έχει ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και της οικονομικής ανάπτυξης των δύο χωρών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024