Τελευταία νέα
ΑρχικήAirtours plc: Το προφίλ ενός κολοσσού

Airtours plc: Το προφίλ ενός κολοσσού

Η Airtours plc είναι μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εταιρίες στον κόσμο. Οι συνεργάτες της μεταφέρουν τουρίστες από 17 χώρες. Η εταιρία διαθέτει 962 υποκαταστήματα λιανικής πώλησης, και πάνω από […]

Η Airtours plc είναι μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εταιρίες στον κόσμο. Οι συνεργάτες της μεταφέρουν τουρίστες από 17 χώρες. Η εταιρία διαθέτει 962 υποκαταστήματα λιανικής πώλησης, και πάνω από 40 αεροπλάνα. Οι βασικές φίρμες που διαθέτει είναι 26, με 11 ξενοδοχεία-θέρετρα, και 2 ναυτιλιακές εταιρίες.
Οι υπάλληλοι της σε όλο τον κόσμο είναι περισσότεροι από 20.000.
Αναλυτικά στην Airtours ανήκουν:
To UK Leisure Group, το οποίο συμπεριλαμβάνει τις επιχειρήσεις της Airtours στην Αγγλία και του ανήκουν οι εταιρίες Airtours Holidays, Panorama Holidays, Direct Holidays, Bridge Travel Group, Cresta Holidays, Tradewinds, EuroSites. Η Airtours Holidays είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator στην Αγγλία και του ανήκει επίσης η φίρμα Aspro.
Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της εταιρίας είναι η First Choice, και ο Thomas Cook συμπεριλαμβανομένου και του Carlson. Στην αγορά αυτή των διακοπών πακέτου με αεροπορική μεταφορά κινούνται 23,5 εκατ. επιβάτες το χρόνο, και σύμφωνα με τους διευθυντές της Airtours οι μισοί από αυτούς ταξιδεύουν στην Ισπανία και την Ελλάδα.
Τα Going Places ανήκουν στην Airtours και ο αριθμός τους έχει φθάσει τα 730. Επίσης, της ανήκουν οι φίρμες τηλεφωνικών πωλήσεων διακοπών Late Escapes, Holidayline και Go Direct. Στις 30 Νοεμβρίου του 1998 η Airtours αγόρσε το The Travelworld Group του οποίου ο κύκλος εργασιών είναι περισσότερος από 1,5 εκατ. λίρες Αγγλίας.
Το Scandinavian Leisure Group, πιο γνωστό ως SLG, ασχολείται με τις αγορές της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας, της Φιλανδίας, πρόσφατα και της Πολωνίας. Ο κύκλος εργασιών του ήταν για το 1998 περίπου 850 εκατ. λίρες Αγγλίας. Του ανήκουν οι φίρμες Spies, Tjaereborg, Always, Ving, Saga. και Premiair.
Το North American Leisure Group λειτουργεί στον Καναδά και στις ΗΠΑ και είναι πολύ λιγότερο κάθετα ολοκληρωμένο από ότι είναι η Airtours στην Ευρώπη. Ο κύκλος εργασιών του το 1998 ήταν 272,5 εκατ. λίρες Αγγλίας, και παρουσίασε τελικά έλλειμμα.
Το West European Leisure Group δημιουργήθηκε μετά από την απόκτηση του Sun International το Φεβρουάριο του 1998. Λειτουργεί στις αγορές της Γαλλίας, του Βελγίου, και των Κάτω χωρών. Ο κύκλος εργασιών του για το 1998 ήταν 125 εκατ. λίρες Αγγλίας και τελικά παρουσίασε έλλειμμα.
Η ναυτιλιακή εταιρία Sun Cruises, που ανήκει στην Airtours διαθέτει 4 πλοία το Seawing 904 επιβατών, το Carousel 1.172 επιβατών, το Sundream 1257 επιβατών, και το Sunbird 1.563 επιβατών. Το χρόνο μπορούν να μεταφέρουν 220.000 επιβάτες, και συνολικά έχουν 1.625 άτομα προσωπικό.
Η Airtours λειτουργεί 20 ξενοδοχεία μαζί με τους συνεταίρους της, τρία εκ των οποίων είναι στα Κανάρια νησιά. Η δυναμικότητα τους είναι 400.000 πελάτες το χρόνο.
Το αεροπορικό τμήμα της Airtours που αντικατοπτρίζει το παγκόσμιο ενδιαφέρον της εταιρίας, άλλοτε είναι κύριος κάτοχος των αεροπορικών εταιριών και άλλοτε συνεργάζεται με άλλες αεροπορικές εταιρίες. Οι φίρμες περιλαμβάνουν την Airtours International με βάση την Αγγλία, την Premiair με βάση την Σκανδιναβία, την Air Belgium με βάση την Δυτική Ευρώπη και μέρος της Fly Fti με βάση τη Γερμανία.
Συνεργασία υπάρχει με την Carnival όπου το Μάρτιο του 1997 αγόρασαν από κοινού την Ιταλική ναυτιλιακή εταιρία Costa Cruises. Η Costa Cruises ελέγχεται βασικά από την Airtours και από την Carnival, στην οποία ανήκει εξ ολοκλήρου η Hal Buitenland BV, που είναι θυγατρική της Costa Cruises.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024