Τελευταία νέα
ΑρχικήΣυμφωνία για τα δωμάτια της Ολυμπιακής Οικογένειας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Συμφωνία για τα δωμάτια της Ολυμπιακής Οικογένειας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Χθες το πρωί υπεγράφη στον ΕΟΤ παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, η συμφωνία για την εξασφάλιση 25.000 δωματίων, σύμφωνα με τις ολυμπιακές προδιαγραφές, στα ξενοδοχειακά καταλύματα του νομού […]

Χθες το πρωί υπεγράφη στον ΕΟΤ παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, η συμφωνία για την εξασφάλιση 25.000 δωματίων, σύμφωνα με τις ολυμπιακές προδιαγραφές, στα ξενοδοχειακά καταλύματα του νομού Αττικής, στα οποία θα φιλοξενηθεί η ευρύτερη Ολυμπιακή Οικογένεια, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Ο κ. Βενιζέλος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γιαννακόπουλος, η Οργανωτική Επιτροπή και η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών είχαν πολυάριθμες συναντήσεις με σκοπό την αντιμετώπιση του ζητήματος της Ολυμπιακής φιλοξενίας. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο η χώρα μας θα μπορέσει χωρίς κανένα πρόβλημα να ανταποκριθεί στην υποχρέωση που έχει αναλάβει για κάλυψη 25.000 δωματίων.
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΟΤ, υπογράφθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 Α.Ε. κ. Κωνσταντίνο Μπακούρη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών κ. Γεράσιμο Φωκά, τον γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Τσακίρη, και τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, καθώς ο ΕΟΤ είναι ο εγγυητής των συμφωνηθέντων.
Παρόλα αυτά όμως, όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, η συμφωνία θα υποβληθεί για νομοθετική κύρωση στην Βουλή, προκειμένου να εξοπλιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή νομική ισχύ. Ίσως αυτό να αποτελεί μια πρόβλεψη του κ. Βενιζέλου για αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων με αυτών της Βαρκελώνης. Η Βαρκελώνη ήταν η μοναδική πόλη όπου είχε γίνει παρόμοια συμφωνία μεταξύ των ξενοδόχων για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση της Ολυμπιακής Οικογένειας. Σε όλες τις άλλες χώρες υπήρξαν ατομικές συμβάσεις, όμως δυστυχώς δεν εφαρμόστηκαν όλα όπως τα προέβλεπε η συμφωνία.
Στην περίπτωση της Ελλάδας θα υπάρχουν, όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, πολύ σοβαρές διοικητικές κυρώσεις, σε περίπτωση μη εφαρμογής της συμφωνίας, και οι ξενοδόχοι αυτοί θα είναι πλέον αφερέγγυοι απέναντι στον ΕΟΤ.
Το οικονομικό αντικείμενο της συμφωνίας είναι 100 εκατ. δολάρια, και ρητά καλύπτει μόνο την ανάγκη για φιλοξενία της Ολυμπιακής Οικογένειας. Η φιλοξενία των θεατών θα μελετηθεί στον μέλλον και θα μπορεί να περιλαμβάνει επιστρατεύσεις σπιτιών και διάφορα άλλα μέτρα.
Ελπίζουμε να μην δούμε καταστάσεις παρόμοιες του Sidney.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024