Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣτοπ στις χειμερινές πτήσεις της Ryanair σε Ρόδο και Κω
Διαβεβαίωση της Ryanair ότι για το διάστημα Απρ.-Οκτ. 2012 θα φέρει 350.000 τουρίστες

Στοπ στις χειμερινές πτήσεις της Ryanair σε Ρόδο και Κω

Τελικά η Ryanair "δεν βγαίνει" και διακόπτει για τον χειμώνα αλλά δίνει μεγάλες υποσχέσεις για την ερχόμενη καλικαιρινή σεζόν.

Η αναστάτωση από την ενδεχόμενη παύση των πτήσεων της Ryanair σε Ρόδο και Κω συνεχίζεται ακόμα και μετά τη μετάβαση στο Δουβλίνο αντιπροσωπείας της Δωδεκανήσου και της συνάντησης που είχαν με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας. Στο Δουβλίνο συγκεκριμένα βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ Κώστας Χρυσοχοΐδης, ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος της ΔΕΤΑΠ κ. Μιχάλης Παρασκευάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλογιαννίδης και από την Κω οι κ.κ. Γιάννης Μπαλαλής, Νίκος Σοφός και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μηνάς Χατζημιχάλης.

Η Ryanair δεν πρόκειται να συνεχίσει τους χειμερινούς μήνες τα δρομολόγια προς Κω και Ρόδο, λογω των μεγάλων οικονομικών απωλειών της. Σύμφωνα με το Εν Λευκώ, επιπλέον, οι παράγοντες της εταιρείας ανέφεραν πως οι υποχρεώσεις της Δωδεκανήσου μέσω της ΔΕΤΑΠ δεν ικανοποιήθηκαν στις συμφωνηθείσες ημερομηνίες, καθώς η Ιρλανδοί εισέπρατταν τα ποσά με 3-4 μήνες καθυστέρηση. “Όσα και να μας δώσετε δε βγαίνουμε”, απάντησαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας όταν τους ζητήθηκε επίμονα να συνεχίσει τις πτήσεις η Ryanair όλο το χρόνο. “Ήταν πολύ καλό, για να είναι αληθινό”, δήλωσε από το Δουβλίνο στον ΠΑΛΜΟ της Ρόδου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Μηνάς Χατζημιχάλης.

Το ευχάριστο από αυτή τη συνάντηση ήταν η διαβεβαίωση της Ryanair ότι για το διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο η εταιρία έχει μεγάλα σχέδια. Υπολογίζει ότι φέτος θα φέρει 150.000 τουρίστες στην Κω και 250.000 στη Ρόδο.

Επιπλέον, για την Κω, στην επόμενη διετία θα φτάσουν τις 400.000 οι αφίξεις και για τη Ρόδο 500.000 οι αφίξεις, με τους νέους προορισμούς που σκοπεύει να προσθέσει στις πτήσεις της η Ryanair, ειδικά από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αντέννα 93,8 της Ρόδου, ο κ. Καμπουράκης είπε ότι η Ryanair θεωρεί ότι δικαιούται μερίδιο από την αύξηση των αφίξεων που παρουσιάζει φέτος η Ρόδος και η Κως γεγονός που και ο ίδιος το θεωρεί δίκαιο. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “από το 20-25% της αύξησης που έχει φέτος το νησί της Ρόδου στις αφίξεις δεν μπορούμε να πούμε ότι ένα 10-20% περίπου δεν οφείλεται και στην Ryanair. Η Ryanair θεωρεί αγνωμοσύνη να μην αποδοθεί στις πτήσεις της ένα ποσοστό ακόμα και 40- 45% της αύξησης των συνολικών αφίξεων. Ζητούν πράγματα που είναι σε πραγματική βάση και μάλιστα ζητούν να δώσουν και όχι μόνο να πάρουν. Ζητούν να επενδύσουν στο νησί υποσχόμενοι καλύτερες μέρες”.

Ο κ. Καμπουράκης μίλησε για πολύ καλή σύμβαση από πλευράς Επιμελητηρίου που έγινε το 2010 και έδωσε συγχαρητήρια στον τότε πρόεδρο, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, που κατόρθωσε να υποχρεώσει τους Ιρλανδούς να την υπογράψουν, ενώ ήταν σίγουρο ότι είχαν ζημία από αυτή, εν αντιθέσει με την δική μας πλευρά που είναι βέβαιο ότι είχε κέρδος. Δε παρέλειψε όμως να πλέξει και το εγκώμιο του υφυπουργού κ. Γιώργου Νικητιάδη λέγοντας ότι “οι εκπρόσωποι της Ryanair ουσιαστικά διέψευσαν τις φήμες αυτές, αφού όπως τόνισαν δεν έχουν το παραμικρό παράπονο από τον υφυπουργό τουρισμού και την κυβέρνηση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024