Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤα “πράσινα” αεροδρόμια έφτασαν τα 500 παγκοσμίως
Αερομεταφορές

Τα “πράσινα” αεροδρόμια έφτασαν τα 500 παγκοσμίως

Πάνω από 500 αεροδρόμια συμμετέχουν πλέον ενεργά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους στο κλίμα.

Το Airport Carbon Accreditation γιορτάζει σήμερα ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς περισσότερα από 500 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο είναι πλέον πιστοποιημένα στο πλαίσιο του προγράμματος, έχοντας εκπληρώσει τις αυστηρές απαιτήσεις που ορίζονται από τα επίπεδα διαπίστευσής του.

Το πρόγραμμα Airport Carbon Accreditation, το οποίο ξεκίνησε το 2009 από την ACI Europe, με μόλις 17 πρωτοπόρα αεροδρόμια να έχουν λάβει πιστοποίηση, έχει γίνει έκτοτε το παγκόσμιο πρότυπο για τη διαχείριση του άνθρακα από τα αεροδρόμια. Το ορόσημο των 500 είναι απόδειξη της συνεχιζόμενης στιβαρότητας και της συνάφειας του προγράμματος στην παροχή της εργαλειοθήκης που επιτρέπει τη συγκεκριμένη και με γνώμονα την απόδοση δράση για το κλίμα του αεροδρομίου. Ως εκ τούτου, το Airport Carbon Accreditation διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση ότι η βιομηχανία αερολιμένων θα προχωρήσει προς την επίτευξη της δέσμευσής της για καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 20502.

Ο Niclas Svenningsen, διευθυντής Συντονισμού Προγραμμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) δήλωσε: «Ο συλλογικός αντίκτυπος 500 αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο που εργάζονται προς έναν κοινό στόχο μείωσης του άνθρακα είναι μια δύναμη που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Η επιτάχυνση της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές έχει καταστεί πλέον πιο επείγουσα από ποτέ, στο πλαίσιο των ανησυχητικών επιστημονικών αναφορών που προέρχονται από την IPCC και των πραγματικών αλλαγών στο κλίμα του πλανήτη που έχουμε δει όλοι μας. Πρέπει να απελευθερώσουμε τις ανθρακούχες εκπομπές όσο το δυνατόν γρηγορότερα, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε τρομακτικές εξωτερικές συνέπειες της ανεξέλεγκτης αύξησης των εκπομπών. Είναι ενθαρρυντικό να παρακολουθούμε τον τεράστιο αριθμό των αεροδρομίων από πέντε ηπείρους που εμπλέκονται στη Διαπίστευση άνθρακα αεροδρομίων. Χρειαζόμαστε περισσότερες πρωτοβουλίες αυτής της θέσης και εμβέλειας για να μας καθοδηγήσουν σε αυτήν την προκλητική περίοδο μεταμόρφωσης».

Ο Olivier Jankovec, γενικός διευθυντής του ACI Europe που διευθύνει το παγκόσμιο πρόγραμμα σχολίασε: «Τα σημερινά νέα είναι μια στιγμή ορόσημο για τη δράση του αεροδρομίου για το κλίμα. Περισσότερα από 500 αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων των πιο πολυσύχναστων κόμβων στον πλανήτη, έχουν δεσμευτεί για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές εντός του πλαισίου Airport Carbon Accreditation. Αν και σημειώνουμε αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα, που προέκυψε από την αυξανόμενη φιλοδοξία των αεροδρομίων σε όλες τις περιοχές του κόσμου, δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε εκεί. Το επόμενο σύνορο για το πρόγραμμα θα είναι η παροχή ενός σχεδίου για μια λειτουργία αεροδρομίου καθαρού μηδενικού άνθρακα. Παρακολουθήστε αυτόν τον χώρο!»

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024