Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑλλαγή στη διαδικασία έκδοσης των διαβατηρίων

Αλλαγή στη διαδικασία έκδοσης των διαβατηρίων

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή εντός των ημερών, η έκδοση και η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων θα γίνεται πλέον από ειδική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο […]

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή εντός των ημερών, η έκδοση και η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων θα γίνεται πλέον από<...> ειδική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την εξασφάλιση 'υψηλού βαθμού ασφάλειας' στη διαδικασία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών έκριναν αναγκαία την ανάθεση της έκδοσης των διαβατηρίων στην ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου αφενός να διασφαλιστεί υψηλού βαθμού ασφάλεια στη διαδικασία παραγωγής, έκδοσης και χορήγησης διαβατηρίων, και αφετέρου για να μπορέσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να αποδεσμευτεί από το συγκεκριμένο καθήκον.

Για την έκδοση των διαβατηρίων, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τη σχετική αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση ή την ανανέωση του διαβατηρίου 'αυτοπροσώπως' στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις. Αυτές με τη σειρά τους θα διαβιβάζουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά στην Κεντρική Υπηρεσία Έκδοσης Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ., η οποία θα εδρεύει στην Αθήνα, και μάλιστα σε κτίριο της αστυνομίας στην Καισαριανή. Τα έξοδα αποστολής, το ύψος των οποίων θα καθοριστεί με σχετική υπουργική απόφαση, θα βαρύνουν τους ενδιαφερόμενους.

Η εφαρμογή των σχετικών διαδικασιών θα γίνει έξι μήνες μετά τη δημοσίευση του υπό ψήφιση άρθρου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Τα διαβατήρια που θα εκδοθούν πριν από τη σύσταση της Κεντρικής Υπηρεσίας Έκδοσης Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. θα έχουν ισχύ έως την 1η Ιανουαρίου 2003.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Ευσταθιάδης, δήλωσε ότι οι τεχνικές προδιαγραφές των νέων διαβατηρίων, δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί. Το θετικό αποτέλεσμα είναι ότι 'θα σταθεί δυνατή η κατάργηση της βίζας για όσους ταξιδεύουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες'.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024