Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαBoeing στο ελληνικό FIR χωρίς επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για 12 λεπτά

Boeing στο ελληνικό FIR χωρίς επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για 12 λεπτά

Αναστάτωση σημειώθηκε χτες, Τρίτη 30 Αυγούστου 2005, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όταν ένα αεροσκάφος, τύπου Boeing 757-200,τσεχικής εταιρίας, το οποίο εκτελούσε την πτήση τσάρτερ CVK 8071 από Κάιρο με προορισμό […]

Αναστάτωση σημειώθηκε χτες, Τρίτη 30 Αυγούστου 2005, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όταν ένα αεροσκάφος, τύπου Boeing 757-200,<...>τσεχικής εταιρίας, το οποίο εκτελούσε την πτήση τσάρτερ CVK 8071 από Κάιρο με προορισμό την Μπρατισλάβα, εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να έχει καμία επικοινωνία με τις ελληνικές αρμόδιες αρχές για 12 λεπτά.

Πιο συγκεκριμένα, στις 12:23 το συγκεκριμένο αεροσκάφος μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο από τη θέση Τάνζα, νότια της Κρήτης, έχοντας υποβάλει κανονικά σχέδιο πτήσης και ενώ πετούσε στο καθορισμένο ύψος. Ο Πύργος Ελέγχου του Αεροδρομίου Αθηνών προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πιλότο του αεροσκάφους για να του δώσει οδηγίες πτήσης πάνω από το FIR Αθηνών.

Ωστόσο, παρά τις εκκλήσεις του αεροδρομίου Αθηνών, ο πιλότος δεν απαντούσε. Τότε ο Πύργος Ελέγχου της Αθήνας έδωσε εντολή στον Πύργο Ελέγχου στο Καστέλι της Κρήτης να προσπαθήσει να επικοινωνήσει με το αεροσκάφος, χωρίς, όμως, να υπάρξει αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι τον καλούσαν ακόμη και στη συχνότητα Καΐρου – μήπως ο πιλότος είχε ξεχάσει να αλλάξει τη συχνότητα – αλλά και στη συχνότητα εκτάκτου ανάγκης.

Έπειτα από τις ατυχείς προσπάθειες επικοινωνίας, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έδωσε εντολή να σηκωθούν δύο μαχητικά αεροσκάφη από το Καστέλι της Κρήτης για να αναγνωρίσουν το αεροσκάφος. Λίγο όμως πριν την απογείωση των μαχητικών αεροσκαφών και ενώ είχαν ήδη περάσει 12 λεπτά, ο πιλότος του τσεχικού αεροσκάφους απάντησε τελικά, λέγοντας ότι είχε πρόβλημα με τις επικοινωνίες και συγκεκριμένα με τα ακουστικά του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024