Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΔυναμική επέκταση στη Α. Ευρώπη συνεχίζει η Austrian Airlines

Δυναμική επέκταση στη Α. Ευρώπη συνεχίζει η Austrian Airlines

Με την εφαρμογή του χειμερινού προγράμματος, που αρχίζει στις 28 Οκτωβρίου 2007, το Austrian Airlines Group αναπτύσσει ακόμη περισσότερο το δίκτυο των πτήσεων του προς τα ανατολικά, αυξάνοντας τη συχνότητα […]

Με την εφαρμογή του χειμερινού προγράμματος, που αρχίζει στις 28 Οκτωβρίου 2007, το Austrian Airlines Group αναπτύσσει ακόμη περισσότερο το δίκτυο των πτήσεων του προς τα ανατολικά, αυξάνοντας τη συχνότητα των πτήσεων της<...>προς περισότερες από 8 πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης.

Πιο αναλυτικά, το χειμερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε συνολικά πτήσεις την ημέρα προς το Βουκουρέστι – τρεις από την Austrian και δύο από την Tarom που παραμένουν ως είχαν. Οι πτήσεις προς την πόλη Sibiu, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2007, γίνονται καθημερινές και θα φτάσουν τις 10 την εβδομάδα. Τρεις από αυτές θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Tarom. Προς τη Σόφια αυξάνει τις πολύ πρωινές πτήσεις, οι οποίες άρχισαν στις 7 Σεπτεμβρίου και βρήκαν μεγάλη αναταπόκριση. Προς το Βελιγράδι θα πραγματοποιεί πάνω από 4 πτήσεις την ημέρα, ενώ τα δρομολόγια προς την πόλη Podgorica του Μαυροβουνίου αυξάνονται σε 5 την εβδομάδα.

Περισσότερες πτήσεις προς Ρωσία
Οι πτήσεις προς το Rostov, τη μεγαλύτερη πόλη της ευρωπαϊκής Ρωσίας και πύλη εισόδου προς τον Καύκασο, αυξάνονται σε 5 την εβδομάδα, ενώ προς την πόλη Krasnodar που είναι βιομηχανικό κέντρο, τα δρομολόγια αυξάνονται από 5 σε 6 την εβδομάδα. Προς την ιστορική πόλη Κίεβο, σε συνεργασία με την Ukraine International Airlines θα πραγματοποιούνται 4 πτήσεις την ημέρα.

Αύξηση πτήσεων και προς Λονδίνο
Από τις 29 Οκτωβρίου 2007 η Austrian εκτός από τις 5 πτήσεις την μέρα που πραγματοποιεί προς το αεροδρόμιο Χήθροου, θα εκτελεί και 2 καθημερινά δρομολόγια προς το London City Airport, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η πρωινή πτήση θα αναχωρεί από τη Βιέννη στις 8.30 και θα φτάνεις το London City Airport στις 9.55. Αντίστοιχα, η απογευματινή πτήση θα αναχωρεί από τη Βιέννη στις 18.05 και θα φτάνει στις 19.30. Έτσι οι επβάτες της Austrian που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο θα έχουν να επιλέξουν καθημερινά μεταξύ 7 πτήσεων.

Περισσότεροι επιβάτες
Το Austrian Airlines Group κατά το πρώτο 8μηνο του τρέχοντος έτους μετέφερε τακτικές και έκτακτες πτήσεις περίπου στους 7,28 εκατομμύρια επιβάτες, αυξάνοντας το συντελεστή φορτίου επιβατών στο 75,7%. Παράλληλα οι τακτικές πτήσεις, που αντιστοιχούν στο 86% του πτητικού έργου του ομίλου, συνεχίζουν να αναπτύσσονται δυναμικά.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, με τις μικρής και μεσαίας διάρκειας τακτικές πτήσεις μετέφερε 5,37 εκατ. επιβάτες, δηλαδή 8,3% περισσότερους από το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Κι ενώ η διαθεσιμότητα θέσεων ανά χιλιόμετρο (ASK) αυξήθηκε κατά 8,7%, τα έσοδα από τους επιβάτες ανά χιλιόμετρο (RPK) αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο φτάνοντας στο 11,2%. Ιδιαίτερα τον Αύγουστο 2007 η κίνηση των επιβατών με τις μικρής και μεσαίας διάρκειας πτήσεις παρατηρήθηκε αυξημένη κατά 8,0% συγκριτικά με τον Αύγουστο 2006. Τον ίδιο μήνα η συνολική κίνηση στις προγραμματισμένες πτήσεις ανήλθε στους 843,600 επιβάτες, οι οποίοι ήταν αυξημένοι κατά 2,4% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2006.

Με τις μακράς διάρκειας τακτικές πτήσεις το πρώτο 8μηνο του έτους μετέφερε περίπου στους 890.900 επιβάτες, οι οποίοι ήταν λιγότεροι κατά 13,3% από το αντίστοιχο διάστημα του 2006 και αυτό οφείλεται στον ανασχεδιασμό αυτής της υπηρεσίας. Η απωλεια όμως αυτή υπερκαλύφθηκε από την αύξηση που υπήρξε στις μικρής και μεσαίας διάρκειας πτήσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024