Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΝα σταματήσει ο εμπαιγμός των απολυμένων συμβασιούχων της πρώην ΟΑ
Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Να σταματήσει ο εμπαιγμός των απολυμένων συμβασιούχων της πρώην ΟΑ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Παν. Λαφαζάνης και Μιχ. Κριτσωτάκης, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τους απολυμένους συμβασιούχους της πρώην κρατικής ΟΑ. Η ερώτηση έχει […]

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Παν. Λαφαζάνης και Μιχ. Κριτσωτάκης, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και<...> Κοινωνικής Ασφάλισης για τους απολυμένους συμβασιούχους της πρώην κρατικής ΟΑ.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

“Η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, την οποία με περισσή προσήλωση στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα, εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., επιφέρει επώδυνα αποτελέσματα στους πρώην εργαζομένους στις `ξεπουλημένες` εταιρείες και σημερινούς ανέργους.

Η περίπτωση των απολυμένων συμβασιούχων (ιπτάμενοι φροντιστές/συνοδοί, υπάλληλοι εδάφους κ.λπ.) είναι χαρακτηριστική. Δόθηκαν αφειδώς υποσχέσεις κατά την διάρκεια των διαδικασιών της ιδιωτικοποίησης, οι οποίες μετά που `έκλεισε η δουλειά` ξεχάστηκαν. Ξεχάστηκαν οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν κι οι άνεργοι.

Για τους απολυμένους συμβασιούχους της πρώην κρατικής Ο.Α. νομοθετήθηκε επιδότηση, με ποσό αυξημένο κατά 50% επιπλέον του επιδόματος ανεργίας, δηλαδή 681,50 ευρώ μηνιαίως. Παρ’ όλα αυτά, όταν οι άνεργοι πλέον συμβασιούχοι απευθύνθηκαν στον ΟΑΕΔ για το επίδομα έλαβαν όχι επίδομα, αλλά `φιλοδώρημα` λίγων ευρώ, λόγω συμψηφισμού του επιδόματος αυτού με τα επιδόματα ανεργίας που είχαν λάβει ως άνεργοι κατά τα έτη 2008-2009, ακόμη και στις περιπτώσεις που εργοδότης ήταν άλλος κι όχι η ΟΑ.

Επίσης, αν οι άνεργοι πλέον πρώην συμβασιούχοι της ΟΑ βρουν εργασία κατά την διάρκεια της επιδότησής τους, δηλαδή μέχρι 01.10.2010, θα πρέπει και πάλι να επιστρέψουν τα ποσά του επιδόματος ανεργίας που έλαβαν ως άνεργοι κατά τα έτη 2008-2009. Εδώ θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στο γεγονός ότι το επίδομα ανεργίας είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο, σύμφωνα με την νομοθεσία, εκτός αν πρόκειται για διατροφή συζύγων.

Επειδή η οικονομική κατάσταση των ανέργων, πρώην συμβασιούχων της πρώην κρατικής ΟΑ επιδεινώνεται τραγικά, πέραν του προφανούς εμπαιγμού τους, επιτεινόμενη και από το γεγονός της μη ένταξής τους στις προβλέψεις του Ν. 3717/2008 για πρόσληψή τους σε άλλους φορείς,

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε να καταργηθεί άμεσα το άδικο μέτρο του συμψηφισμού του επιδόματος ανεργίας με το ειδικό επίδομα, ώστε οι απολυμένοι συμβασιούχοι της πρώην κρατικής ΟΑ να λάβουν το πλήρες το επίδομα ολόκληρο, όπως αυτό προβλέπεται από τον Ν. 3717/2008;
2. Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε να καταργηθεί άμεσα το άδικο μέτρο της επιστροφής του επιδόματος ανεργίας που έλαβαν ως άνεργοι, εάν βρουν εργασία;
3.Είναι στις προθέσεις σας η ένταξη των απολυμένων συμβασιούχων της πρώην κρατικής ΟΑ στις πρόνοιες του Ν. 3717/2008;”
.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023