Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠιέζουν οι ΗΠΑ την Μεγάλη Βρετανία να δεχθεί τους ένοπλους φρουρούς στα αεροσκάφη της

Πιέζουν οι ΗΠΑ την Μεγάλη Βρετανία να δεχθεί τους ένοπλους φρουρούς στα αεροσκάφη της

Ο γενικός γραμματέας της ΒΑLPA, της Βρετανικής Ένωσης Πιλότων, Τζιμ Μακ Όσλαν δήλωσε μετά την συνάντηση που είχε με την διοίκηση της British Airways για το θέμα των ενόπλων φρουρών […]

Ο γενικός γραμματέας της ΒΑLPA, της Βρετανικής Ένωσης Πιλότων, Τζιμ Μακ Όσλαν δήλωσε μετά την συνάντηση που είχε με την διοίκηση<...> της British Airways για το θέμα των ενόπλων φρουρών ασφαλείας στα αεροπλάνα που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ ότι η ένωση θεωρεί ότι οι ακυρώσεις των πτήσεων όπως και οι πολύωρες καθυστερήσεις οφείλονται στην πίεση των ΗΠΑ να βρίσκονται ένοπλοι φρουροί ασφαλείας σε ορισμένες πτήσεις.

Όπως είναι γνωστό δύο πτήσεις της ΒΑ με προορισμό την Ουάσινγκτον ακυρώθηκαν και άλλες καθυστέρησαν επειδή οι επιβάτες τους υποβλήθηκαν σε αυστηρό και πολύωρο έλεγχο.

“Φοβούμαστε ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση ώστε να αναγκαστεί η ΒΑ να δεχτεί ένοπλους φρουρούς”, τόνισε ο ίδιος στους Times. Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας στα τέλη Δεκεμβρίου ζήτησε από τις ξένες αεροπορικές εταιρίες να τοποθετήσουν ένοπλους φρουρούς ασφαλείας σε ορισμένες πτήσεις από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της Βritish Airways ανακοίνωσε πως η πτήση Λονδίνο-Ριάντ, που είχε ακυρωθεί δύο φορές τις τελευταίες ημέρες για λόγους ασφαλείας, τελικά πραγματοποιήθηκε χθες. “Το υπουργείο Μεταφορών μας διαβεβαίωσε πως οι πτήσεις προς το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας θα γίνονται κανονικά και με ασφάλεια”, είπε ο εκπρόσωπος επισημαίνοντας πως η ασφάλεια αποτελεί `απόλυτη προτεραιότητα`. Η βρετανική αεροπορική εταιρία Virgin Atlantic συμφώνησε ήδη με την BALPA για την παρουσία ενόπλων φρουρών στα αεροσκάφη της και δεν σημειώθηκαν καθυστερήσεις για λόγους ασφάλειας στις πτήσεις της. “Συμφωνήσαμε με την Virgin για το θέμα των φρουρών, αν φυσικά χρειαστεί η παρουσία τους, και θα έχουμε συζητήσεις με την British Airways για να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των βρετανών πιλότων.

Επίσης, δήλωσε ότι “τα μέλη της ένωσης μας πιστεύουν όλο και περισσότερο πως το γεγονός ότι η πτήση BΑ 223 καθηλώθηκε στο έδαφος αποτελεί μία `προειδοποιητική βολή` από τις ΗΠΑ. Φοβούμαστε πως πρόκειται για μια πολιτική απόφαση ώστε η εταιρεία να αποδεχθεί ένοπλους φρουρούς στα αεροσκάφη της. Όσο δεν το κάνουμε, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να μας κάνουν τη ζωή τόσο δύσκολη, που οι επιβάτες θα αρχίσουν να αλλάζουν αεροπορική εταιρία”.

Για τον Μακ Όσλαν, οι πληροφορίες για πιθανό τρομοκρατικό πλήγμα υπάρχουν όντως, όμως η απόφαση να ματαιωθούν, ή να καθυστερήσουν πτήσεις επί τέσσερις συνεχόμενες ημέρες έχει ενσπείρει αμφιβολίες μεταξύ των πιλότων. Η διεύθυνση επιχειρήσεων της ΒΑ τόνισε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε μνημόνιο προς τα στελέχη της πως η εταιρία δεν πρόκειται να δεχθεί την τοποθέτηση ενόπλων αστυνομικών και πως εάν υπάρχουν πληροφορίες που θα δημιουργούν ανησυχίες θα ακυρώνεται η πτήση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024