Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣτη MIG η επίγεια εξυπηρέτηση της Ολυμπιακής

Στη MIG η επίγεια εξυπηρέτηση της Ολυμπιακής

Ολοκληρώθηκε προχθές και τυπικά η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής, μετά την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, της εισήγησης των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων της κυβέρνησης για την πώληση των […]

Ολοκληρώθηκε προχθές και τυπικά η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής, μετά την έγκριση<...> από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, της εισήγησης των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων της κυβέρνησης για την πώληση των στοιχείων ενεργητικού της επίγειας εξυπηρέτησης της Ολυμπιακής στη MIG.

Oπως τόνισε ο εξουσιοδοτημένος από την κυβέρνηση υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά το πέρας της συνεδρίασης, «Ουσιαστικά, η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής ολοκληρώνεται σήμερα. Είναι μία μεγάλη διαρθρωτική παρέμβαση της κυβέρνησης, που ολοκληρώθηκε χάρη στην επιμονή μας, στην αγνόηση των πρόσκαιρων αντιδράσεων και του πολιτικού κόστους. Θεωρούμε ότι είναι μία επιτυχία όχι μόνο για την κυβέρνηση, είναι επιτυχία για την Ολυμπιακή και κυρίως για την Ελλάδα».

Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει υπογραφή των συμβάσεων ανάμεσα στο Δημόσιο και τη MIG και έπειτα η τελική συμφωνία θα επικυρωθεί από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση των στοιχείων ενεργητικού της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης στη MIG θα γίνει αντί 44,8 εκατομμυρίων ευρώ, όσο δηλαδή ήταν και η αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή, ενώ το άμεσο ταμειακό όφελος για το Δημόσιο από την πώληση των στοιχείων ενεργητικού του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα είναι 177,2 εκατομμύρια ευρώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024