Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΤην έναρξη δρομολογίων με υδροπλάνα εξετάζει το Λιμενικό Ταμείο Χαλκιδικής

Την έναρξη δρομολογίων με υδροπλάνα εξετάζει το Λιμενικό Ταμείο Χαλκιδικής

Την έναρξη δρομολογίων με υδροπλάνα εξετάζει σοβαρά το Λιμενικό Ταμείο Χαλκιδικής, σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίαςκαι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσβλέποντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού […]

Την έναρξη δρομολογίων με υδροπλάνα εξετάζει σοβαρά το Λιμενικό Ταμείο Χαλκιδικής, σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας<...>και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσβλέποντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου στην εφημερίδα `Μακεδονία`, κ. Ιωάννη Αργυρού, “ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές και προχωρά η υλοποίηση του έργου αυτού”.

“Η δαπάνη των έργων που απαιτούνται (δημιουργία πλωτής εξέδρας, κατασκευή αίθουσας αποεπιβίβασης)”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αργυρός, “δεν είναι πολύ μεγάλη” ενώ υπογραμμίζει πως “αν υπάρξει η συνεργασία των φορέων της Χαλκιδικής σύντομα θα επιτευχθεί η διασύνδεση της Χαλκιδικής με υδροπλάνα, τόσο με τα νησιά του Αιγαίου, όσο και με τη Θεσσαλονίκη”.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στο έργο της συγκοινωνίας με υδροπλάνα ορίζεται φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης το Λιμενικό Ταμείο, ενώ φορείς λιμενικής υποστήριξης και λειτουργίας της βάσης των υδροπλάνων για τρία χρόνια, τα οποία ανανεώνονται, μπορούν να είναι δήμοι ή ιδιώτες. Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία τέτοιων βάσεων είναι να μην παρεμποδίζεται η ναυσιπλοΐα, να υπάρχει αποδοχή από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και να εξασφαλίζεται η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024