Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΒερελής: Σε ιδιώτες εννέα αεροπορικά δρομολόγια στην άγονη γραμμή

Βερελής: Σε ιδιώτες εννέα αεροπορικά δρομολόγια στην άγονη γραμμή

Ξεκινάνε οι διαδικασίες για το πέρασμα των αεροπορικών δρομολογίων της άγονης γραμμής, που μέχρι σήμερα πραγματοποιούσε η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, στα χέρια ιδιωτικών εταιριών. Την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών και […]

Ξεκινάνε οι διαδικασίες για το πέρασμα των αεροπορικών δρομολογίων της άγονης γραμμής, που μέχρι σήμερα πραγματοποιούσε η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, στα χέρια ιδιωτικών εταιριών<...>.

Την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής απηύθυνε πρόσκληση υποβολής προσφορών για την πρώτη φάση της υλοποίησης του προγράμματος των άγονων αεροπορικών γραμμών στο εσωτερικό της Ελλάδας, για εννέα δρομολόγια και συγκεκριμένα τα: Αθήνα – Αστυπάλαια
Αθήνα – Ικαρία
Αθήνα – Μήλο
Αθήνα – Σκύρο
Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Σάμο – Ρόδο
Θεσσαλονίκη – Σάμο
Θεσσαλονίκη – Χίο
Ρόδο – Κάρπαθο – Κάσο
Ρόδο – Καστελόριζο
Η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα που πραγματοποιεί τα συγκεκριμένα δρομολόγια μέχρι σήμερα, από το 1999 ζητά την επιδότησή τους, καθώς κρίνονται ζημιογόνα για την εταιρία.

Οι προδιαγραφές για το σχετικό διαγωνισμό, όσον αφορά στις υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας, θα δημοσιευτούν στην επίσημη εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων εντός του μήνα και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής προσφορών, στην οποία δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι ελληνικοί και οι κοινοτικοί αερομεταφορείς.

Αεροπορικά δρομολόγια, υπό το νέο αυτό καθεστώς, θα αρχίσουν να εκτελούνται από τη χειμερινή περίοδο 2001 – 2002, με μέση αύξηση συχνότητας κατά 20% και με αντίστοιχη μείωση (κατά 20% περίπου) της αεροπορικής μεταφοράς.

Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αποτελεί η άρση της γεωγραφικής απομόνωσης των νησιών, η αναστροφή της πληθυσμιακής συρρίκνωσης, η κοινωνικοοικονομική συνοχή των περιφερειών της χώρας, καθώς και η συνεχής σύνδεση των περιοχών.

Η επιλογή των συγκεκριμένων γραμμών έγινε, αφού συνεκτιμήθηκαν οι παράγοντες και τα κριτήρια που θέτει ο κανονισμός 2408/92, σχετικά με την πρόσβαση των κοινοτικών αερομεταφορέων. Συγκεκριμένα, η μελέτη των κριτηρίων που θέτει ο κοινοτικός κανονισμός, σε συνδυασμό με τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα των νησιών του Αιγαίου και τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα αεροπορικής δραστηριότητας, αποτέλεσαν τους παράγοντες της συγκεκριμένης απόφασης.

Μετά την έναρξη του προγράμματος, θα εξετασθεί από το υπουργείο Μεταφορών το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο καθεστώς αυτό και άλλες γραμμές, που θα πληρούν τις προϋποθέσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024