Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Aeroflot στην Τσεχία, λόγω αεροπειρατείας

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Aeroflot στην Τσεχία, λόγω αεροπειρατείας

Ρωσικό αεροσκάφος τύπου Α – 320 της εταιρίας Aeroflot, με προορισμό τη Γενεύη, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Ruzyne στην Πράγα, λόγω αεροπειρατείας. Σύμφωνα με την αστυνομία της Τσεχίας, ο αεροπειρατής ονομάζεται Dagayev είναι 32 χρόνων και εξουδετερώθηκε ειρηνικά…

Ρωσικό αεροσκάφος τύπου Α – 320 της εταιρίας Aeroflot, με προορισμό τη Γενεύη, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Ruzyne στην Πράγα, λόγω αεροπειρατείας<...>. Σύμφωνα με την αστυνομία της Τσεχίας, ο αεροπειρατής ονομάζεται Dagayev είναι 32 χρόνων και εξουδετερώθηκε ειρηνικά.

Όμως αμέσως μετά το συμβάν και τη σύλληψη του ανακρίθηκε από τις Τσεχικές αστυνομικές αρχές. Στο αεροπλάνο υπήρχαν 168 επιβάτες, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Ορισμένα Τσεχικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι ίδιοι οι επιβάτες κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον αεροπειρατή και εν συνεχεία τον παρέδωσαν στις Τσεχικές αρχές. Ακόμα, χαρακτηριστικό είναι ότι αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής ταξίδευε μαζί με την οικογένεια του!

Το αεροσκάφος αμέσως μετά την εκτός προγραμματισμού προσγείωση που έκανε, στάθμευσε σε απομονωμένο χώρο, για λόγους ασφαλείας, και περικυκλώθηκε από δυνάμεις της αστυνομίας, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.

Ο αεροπειρατής εξουδετερώθηκε ειρηνικά εντός του αεροσκάφους και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ανακοίνωσε η υπηρεσία της εναέριας ασφάλειας της Aeroflot. Σύμφωνα με την κ. Irina Dannenberg, εκπρόσωπο της Aeroflot, “οι πρώτες αναφορές που έχουν γίνει για το συμβάν κάνουν λόγο για επίθεση κατά του πληρώματος. Πάντως, αυτή τη στιγμή το αεροσκάφος βρίσκεται στο αεροδρόμιο ασφαλές”.

Ο Dagayev ζήτησε από τον πλήρωμα το αεροσκάφος να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί προς το Κάιρο. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Aeroflot, κ. Lev Koshlyakov, που είναι και επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της εταιρίας, ο αεροπειρατής απειλούσε ότι είχε βόμβα που θα ανατίναζε. “Είναι ρωσικής καταγωγής, συμπεριφερόταν πολύ παράξενα μέσα στο αεροπλάνο και απείλησε ότι έχει εκρηκτικό μηχανισμό”. Επίσης, ο κ. Koshlyakov αρνήθηκε τον ισχυρισμό ορισμένων δημοσιευμάτων ότι ο αεροπειρατής ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024