Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων η British Airways

Αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων η British Airways

Σε αύξηση της τιμής των εισιτήριων της αεροπορικής εταιρίας British Airways οδήγησε η πρόσφατη αύξηση της τιμής του πετρελαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας. Συγκεκριμένα, ο δασμός κηροζίνης για τις […]

Σε αύξηση της τιμής των εισιτήριων της αεροπορικής εταιρίας British Airways οδήγησε η πρόσφατη αύξηση της τιμής του πετρελαίου<...>, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, ο δασμός κηροζίνης για τις μακρινές πτήσεις των αεροσκαφών που προστίθεται στις των εισιτηρίων, από 2,5 στερλίνες (3,75 ευρω), που είναι σήμερα αυξάνεται στις 6 στερλίνες (9 ευρώ). Όπως αναφέρει ο ηλεκτρονικός ειδησεογραφικός κόμβος BerlinOnline, αναμένεται ότι οι αυξήσεις που θα γίνουν από αύριο θα φθάσουν και τα 18 ευρώ. Για τις κοντινές πτήσεις, πάντως, ο δασμός της κηροζίνης παραμένει αμετάβλητος στις 2,5 στερλίνες.

Η British Airways είχε επιβάλει το δασμό αυτό στα εισιτήριά της τον περασμένο Μάιο εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων στις διεθνείς τιμές πετρελαίου και τον υπερδιπλασίασε σήμερα εξαιτίας της νέας κατακόρυφης ανόδου των τιμών του “μαύρου χρυσού”.

Ο όμιλος δικαιολόγησε την απόφασή του, επισημαίνοντας πως, εξαιτίας των πολύ υψηλών τιμών του πετρελαίου, για πρώτη φορά το συνολικό κόστος των καυσίμων για τα αεροπλάνα της θα ξεπεράσει φέτος το ένα δισεκατομμύριο στερλίνες.

Από την πλευρά της, η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους του Thomas Cook, Condor, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού “Focus”, προβλέπει ότι, εξαιτίας των πολύ υψηλών τιμών του πετρελαίου, μέχρι τον ερχόμενο χειμώνα, πολλές εταιρίες του χώρου “θα οδηγηθούν σε επιχειρηματική καταστροφή και θα εξαφανιστούν από την αγορά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024