Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔιαμάχη Κυπριακών Αερογραμμών με τα σωματεία εργαζομένων – Αύξηση της κίνησης για Ελλάδα αλλά μείωση για Λονδίνο

Διαμάχη Κυπριακών Αερογραμμών με τα σωματεία εργαζομένων – Αύξηση της κίνησης για Ελλάδα αλλά μείωση για Λονδίνο

Σχοινοβατούν οι σχέσεις των Κυπριακών Αερογραμμών με τα σωματεία εργαζομένων της εταιρίας και ο λόγος είναι η πρόθεση της εταιρίας να απολύσει έξι ανώτερες αεροσυνοδούς υπεύθυνες καμπίνας (Pursers) ως πλεονάζον […]

Σχοινοβατούν οι σχέσεις των Κυπριακών Αερογραμμών<.> με τα σωματεία εργαζομένων της εταιρίας και ο λόγος είναι η πρόθεση της εταιρίας να<...> απολύσει έξι ανώτερες αεροσυνοδούς υπεύθυνες καμπίνας (Pursers) ως πλεονάζον προσωπικό.

Στα πλαίσια της ανανέωσης του στόλου τους που προγραμματίζουν οι Κυπριακές Αερογραμμές<.> σχεδιάζουν την απόκτηση νέου τύπου αεροσκάφους που περιορίζει τις ανάγκες στις θέσεις υπεύθυνου καμπίνας. Ως αποτέλεσμα η εταιρία αναγκάζεται να μειώσει σταδιακά το προσωπικό στις συγκεκριμένες θέσεις ανάλογα με το ρυθμό απόκτησης των αεροσκαφών.

H εταιρία προχωρεί στο βήμα αυτό σύμφωνα με τη νομοθεσία και το δικαίωμα που έχει σε περίπτωση αναδιοργάνωσης ή μείωσης του κύκλου εργασιών. Όμως στην κίνηση αυτή αντιτίθεται έντονα ο εκπρόσωπος της ΣYNYKA, της μεγαλύτερης συντεχνίας υπαλλήλων των K. A. Kώστας Δημητρίου, ο οποίος σε δήλωσή του στην τοπική εφημερίδα 'Σημερινή' ανέφερε ότι διαφωνεί κάθετα με την απόφαση της εταιρίας να απολύσει συναδέλφους ως πλεονάζον προσωπικό. Με επιστολή του προς την εταιρία, ο κ. Δημητρίου αναφέρει τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί και υποστηρίζει ότι, σε περίπτωση που η εταιρία επιμείνει στη θέση της, η ΣYNYKA θα δεχθεί τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μόνο ενώπιον του αρμόδιου υπουργείου.

Αύξηση της κίνησης για Ελλάδα

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αυξημένη αεροπορική κίνηση λόγω των εορτών. Τη μεγαλύτερη ζήτηση έχει η Αθήνα, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά φέτος το Ηράκλειο. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Τάσος Αγγελή, για Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν δρομολογηθεί συνολικά μετ' επιστροφής 25 έκτακτες πτήσεις, ενώ μεγάλος αριθμός Κρητών, εκτός από τους Κύπριους που φοιτούν στη Σχολή Δοκίμων στην Κρήτη, θα ταξιδέψουν στην Κύπρο τις γιορτές για διακοπές. Για το Λονδίνο όμως φέτος η ζήτηση είναι περιορισμένη και δρομολογήθηκαν μόνο δυο έκτακτες πτήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024