Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔημιουργήθηκε νέα ελληνική ιδιωτική αεροπορική εταιρία

Δημιουργήθηκε νέα ελληνική ιδιωτική αεροπορική εταιρία

Νέα αεροπορική εταιρία, δημιουργήθηκε μετά από συνεργασία επιχειρηματιών από την Κρήτη, την Αθήνα, και την Κύπρο, και του πρώην προέδρου της Air Greece κ. Κώστα Μπαντουβά. Ο κ. Μπαντουβάς κατέχει […]

Νέα αεροπορική εταιρία, δημιουργήθηκε μετά από συνεργασία επιχειρηματιών από την Κρήτη, την Αθήνα, και την Κύπρο, και του πρώην προέδρου της Air Greece κ. Κώστα Μπαντουβά<...>. Ο κ. Μπαντουβάς κατέχει την θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Πέτρος Καλογεράκης και αντιπρόεδρος ο κ. Γιώργος Αλεξάκης.
Η εταιρία παρουσιάστηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2000 στην Κρήτη, όπου θα είναι και η βάση της.
Το όνομα της είναι Cretan Airways<.> και θα ανοίξει τα φτερά της από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ήδη έχουν κλεισθεί με την μέθοδο του leasing τα δύο αεροσκάφη που σε πρώτη φάση θα δρομολογήσει η εταιρία καλύπτοντας προορισμούς στην Ελλάδα. Τα δύο αυτά αεροσκάφη είναι ελικοφόρα, τύπου ATR 72, 70 θέσεων τα οποία και θα παραληφθούν, στις 22 και 29 Αυγούστου αντίστοιχα. Πρόκειται για αεροσκάφη ιδιαίτερα οικονομικά στην κίνηση τους χωρίς αυτό να τα κάνει να υστερούν σε άνεση και ασφάλεια.
Αρχικά θα πραγματοποιούνται πτήσεις, από την Κρήτη προς την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και αργότερα στο εξωτερικό και σε άλλους προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας.
Ο κ. Μπαντουβάς δήλωσε ότι «διαλέξαμε τα ίδια αεροπλάνα όπως και στο παρελθόν γιατί είναι παντός καιρού, τα πλέον φερέγγυα, που μεταφέρουν το 40% των επιβατών σε παγκόσμιο επίπεδο και ενδείκνυται για τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας. Μολονότι μπήκαμε στο στίβο των αερομεταφορών σε μια εποχή ομολογουμένως δύσκολη για τέτοιες δραστηριότητες, όχι μόνο ελπίζουμε αλλά τεκμηριωμένα υποστηρίζουμε όλοι εμείς που απαρτίζουμε την Cretan Airways, ότι η λογική της περιφερειακής αεροπορικής εταιρίας, που είναι βασική μας φιλοσοφία ως σύλληψη και ως πρακτική, είναι απολύτως βιώσιμη.
Η Cretan Airways έχει ως ανυπέρβλητη αξία και στόχο τη μέγιστη δυνατή ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες της, σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχει καμία αθέμιτη ανταγωνιστική διάθεση, θεωρεί δε την ύπαρξη συνεργασίας σε όλους τους τομείς και ειδικότερα με τον Εθνικό αερομεταφορέα απαραίτητη και ως ένα βαθμό επιβεβλημένη.
Στηριζόμαστε σε μια υγιή τουριστική βάση που περιλαμβάνει όλες τις τουριστικές δραστηριότητες έχοντας ως στόχο τη συμβολή μας ώστε η Κρήτη να καταστεί Κέντρο Περιφερειακής Ανάπτυξης λόγω της στρατηγικής και γεωγραφικής της θέσεως. Αλλά πολύ περισσότερο στηριζόμαστε στην αγάπη του Κρητικού λαού, και στην Εκκλησία της Κρήτης οι οποίοι αδιαμφισβήτητα – όπως και στο παρελθόν – θα μας περιβάλλουν με εμπιστοσύνη αναγνωρίζοντας και πιστεύοντας τις προσπάθειές μας για τις οποίες δεν διστάζουμε να αναλωθούμε προς όφελος της Κρήτης.
Προχωρούμε με σταθερότητα στο δρόμο της ανάπτυξης με οργάνωση και οικοδόμηση μηχανισμών τέτοιων που να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία μας.
Στηριζόμενοι, στη μετοχική μας βάση, που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα την διευρύνουμε ώστε όλοι οι Κρήτες να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή την Παγκρήτια προσπάθεια ώστε η Cretan Airways, να καταστεί αεροπορική εταιρεία λαϊκής βάσης.»

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας φθάνει αυτή την στιγμή τα 800 εκατομμύρια δρχ. και πολύ σύντομα θα αγγίξει το 1,5 δισ. δρχ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024