Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔύσκολο το έργο που ανέλαβε ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών

Δύσκολο το έργο που ανέλαβε ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών

Συναίσθηση του δύσκολου έργου που έχει αναλαμβάνει αλλά και αποφασιστικότητα να το φέρει σε αίσιο τέλος έχει ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών Κωνσταντίνος Στ. Λοϊζίδης σύμφωνα με τις δηλώσεις του…

Συναίσθηση του δύσκολου έργου που έχει αναλαμβάνει αλλά και αποφασιστικότητα να το φέρει σε αίσιο τέλος έχει ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών Κωνσταντίνος<...> Στ. Λοϊζίδης σύμφωνα με τις δηλώσεις του.

“Πιστεύω ότι όσο λιγότερα πει κανείς με την ανάληψη ενός τιμητικού μεν, αλλά ιδιαίτερα δύσκολου έργου, τόσο το καλύτερο. Θα ήθελα μόνο ν` αναφερθώ σε δύο σημεία. Το ένα είναι ότι επειδή οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και ανήκουν κατά πλειοψηφία στην κυπριακή Κυβέρνηση, έχουν τουλάχιστον την ηθική υποχρέωση να είναι υπόδειγμα χρηστής και σωστής διοίκησης, σε σύγκριση με όλες τις άλλες εταιρίες από τον ιδιωτικό τομέα. Το δεύτερο σημείο είναι ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές ανταγωνίζονται στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής με τεράστιες αεροπορικές εταιρίες, κάθε ώρα της μέρας και κάθε μέρα της βδομάδας. Είναι επομένως υποχρέωση όλων μας ν` αντικρίσουμε τις Κυπριακές Αερογραμμές ως τον πρεσβευτή της χώρας μας στο εξωτερικό και να τις βοηθήσουμε, πάντοτε μέσα σε θεμιτά όρια, στην επίτευξη των στόχων τους. Τέλος, και είμαι βέβαιος ότι αντικατοπτρίζω τις σκέψεις όλων των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο, για την τιμή που μας έχουν κάνει και την εμπιστοσύνη, με την οποία μας έχουν περιβάλει”.

Η απουσία του Χάρη Λοϊζίδη

Ο λόγος της απουσίας του τέως προέδρου του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών, Χάρη Λοϊζίδη από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας σύμφωνα δηλώσεις του στον τοπικό τύπο ήταν το γεγονός ότι βρισκόταν στο εξωτερικό. Όπως ανέφερε, εάν βρισκόταν στην Κύπρο, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να παρευρεθεί στη συνέλευση, καθώς μπορεί, πλέον, να μην είναι ο πρόεδρος της εταιρίας, δεν παύει όμως από του να είναι μέτοχος.

“Οι Κυπριακές Αερογραμμές ήταν και παραμένουν ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Δεν θα πάψω ποτέ να ενδιαφέρομαι γι` αυτές και να προσπαθώ να συνεισφέρω, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, στη συνεχή εξέλιξή τους”. Ο τέως πρόεδρος τόνισε ότι “Θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στο νέο Συμβούλιο να δείξει τι θέλει και τι μπορεί να κάνει, και μετά να το κρίνουμε. Εμείς εδώ θα είμαστε, να κρίνουμε, πάντοτε καλόπιστα και με εποικοδομητικό πνεύμα, τη νέα ηγεσία των Κυπριακών Αερογραμμών”.

Το δύσκολο έργο και οι σημαντικές αποφάσεις του νέου διοικητικού συμβουλίου

Το νέο θα πρέπει μέσα στους επόμενους μήνες να λάβει σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες θα αφορούν τόσο στην οικονομική πτυχή και πολιτική της εταιρίας όσο και στη διασφάλιση της ομαλότητας στις εργασιακές σχέσεις.

Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστά επιτακτική την εξεύρεση τρόπων μετατροπής της εταιρίας σε μια καθ` όλα ανταγωνιστική, ως προς τις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές, αεροπορικές εταιρίες, καθώς από την 1η Απριλίου του 2004 θα επέλθει πλήρης απελευθέρωση στον τομέα των αερομεταφορών και θα ανοίξουν όλοι οι ευρωπαϊκοί προορισμοί. Με την κατάργηση των συνόρων οι Κυπριακές Αερογραμμές θα χάσουν ένα σεβαστό ποσό, το οποίο μέχρι σήμερα έπαιρναν από τα καταστήματα αδασμολόγητων ειδών, καθώς η διακίνηση σε χώρες τις Ε.Ε. δεν θα θεωρείται μετάβαση στο εξωτερικό. Με την ανέγερση, μάλιστα, των νέων αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, η διαχείριση των καταστημάτων, τα οποία θα στεγάζονται σ` αυτά, θα περάσει στο στρατηγικό επενδυτή, στον οποίο η Κυπριακή Κυβέρνηση θα αναθέσει την ανέγερσή τους.

Επίσης, υπάρχει το πρόβλημα που προέκυψε με την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών Α310 σε αμερικανική εταιρία και την εκ των υστέρων άρνηση τής εν λόγω εταιρίας να τα παραλάβει. Ταυτόχρονα, θα αναμένει την ολοκλήρωση και το πόρισμα της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, ως προς το κατά πόσο υπήρχε μέχρι σήμερα χρηστή διοίκηση και καλοδιαχείριση των οικονομικών της εταιρίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024