Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΈκκληση για βοήθεια κάνουν οι αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης

Έκκληση για βοήθεια κάνουν οι αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης

Οι αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης ζητούν την βοήθεια των κρατικών κυβερνήσεων και της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη κρίση που ταλανίζει τον κλάδο. H Ένωση Eυρωπαϊκών Aερομεταφορέων (AEA), εκτιμά […]

Οι αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης ζητούν την βοήθεια των κρατικών κυβερνήσεων και της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής<...> προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη κρίση που ταλανίζει τον κλάδο.

H Ένωση Eυρωπαϊκών Aερομεταφορέων (AEA), εκτιμά ότι τα μέτρα που αποφάσισε να λάβει η Eυρωπαϊκή Ένωση για τη στήριξη του αεροπορικού κλάδου αρκούν μόλις και μετά βίας για να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου.

"Δεν πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο, αλλά για μια κρίση που θα έχει διάρκεια" υπογράμμισε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Air France, ο οποίος είναι και πρόεδρος της AEA, Zαν Σιρίλ Σπινέτα. Σύμφωνα με τα πορίσματα της Ένωσης ο ευρωπαϊκός αεροπορικός κλάδος αναμένεται να εγγράψει, για το σύνολο του 2001, ζημίες 2,5 δισ. ευρώ.

Oι κραδασμοί που επέφεραν οι επιθέσεις στους "δίδυμους πύργους" και το αμερικανικό Πεντάγωνο στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές είναι εντονότατοι. Kατά τις πρώτες 5 εβδομάδες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, η επιβατική κίνηση μειώθηκε κατά 18,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ως συνέπεια των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, οι αεροπορικές εταιρείες προβαίνουν σε περικοπές προσωπικού, δαπανών και δραστηριοτήτων προκειμένου να μειώσουν το κόστος τους.

Σύμφωνα με προβλέψεις της AEA μέχρι το τέλος του 2001 θα έχουν απολυθεί 20.000 εργαζόμενοι στις αερομεταφορές της Eυρώπης.

Tα μέλη της AEA, στην οποία εκπροσωπούνται 28 ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες, ζήτησαν από την Kομισιόν και τις κρατικές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα και να χορηγήσουν κεφάλαια, προκειμένου να τις βοηθήσουν να αντισταθμίσουν τις ζημίες που υπέστησαν εξαιτίας του τρομοκρατικού χτυπήματος.

H AEA ζητεί από τους Eυρωπαίους αξιωματούχους να λάβουν πιο σαφή θέση σε ζητήματα που ανέκυψαν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, όπως οι αυξήσεις των ασφαλίστρων, οι δαπάνες για τη θωράκιση των αεροσκαφών και της ασφάλειας των πτήσεων και τα δικαιώματα προσγείωσης/απογείωσης τα οποία, αρκετές εταιρίες κινδυνεύουν να χάσουν εξαιτίας του περιορισμού των πτήσεων και της δυναμικότητάς τους κατά τους χειμερινούς μήνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024