Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέο μέτρο ασφαλείας στα αεροσκάφη της British Airways

Νέο μέτρο ασφαλείας στα αεροσκάφη της British Airways

Η British Airways ολοκλήρωσε το σχεδιασμό και πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα την εγκατάσταση μεταλλικών ενισχύσεων στις πόρτες πιλοτηρίου των αεροσκαφών της. Τα ενισχυτικά μεταλλικά στοιχεία σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να αυξάνουν […]

Η British Airways<.> ολοκλήρωσε το σχεδιασμό και πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα την εγκατάσταση μεταλλικών ενισχύσεων<...> στις πόρτες πιλοτηρίου των αεροσκαφών της.

Τα ενισχυτικά μεταλλικά στοιχεία σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να αυξάνουν δραστικά την αντοχή των εξωτερικών επιφανειών, αποκλείοντας την πρόσβαση στο πιλοτήριο του αεροσκάφους. Συμπληρωματικά, η British Airways σκοπεύει να προχωρήσει σε ενίσχυση αφενός των κλειδαριών και αφετέρου των σημείων ανάρτησης.

Ο David Hyde, Διευθυντής Ασφαλείας και Περιβάλλοντος της British Airways, τόνισε: "Η προστασία και η ασφάλεια είναι ύψιστες προτεραιότητες και αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της υπόληψής μας.
"Οι ενισχύσεις αυτές αποτελούν επιπλέον σημαντικό βήμα προόδου, ενώ την ίδια στιγμή καλύπτουν ένα ακόμα στάδιο του προγράμματος αναβάθμισης των μέτρων ασφαλείας. Επιπλέον, οι ενισχυμένες πόρτες πιλοτηρίου ολοκληρώνουν τα αυστηρότερα μέτρα που εφαρμόζουμε στο έδαφος, στα αεροδρόμια και στην British Airways.
"Οι επιβάτες μας μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα κάνουμε οτιδήποτε εφικτό προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς στις πτήσεις μας".

Οι ενισχύσεις σχεδιάστηκαν και κατασκευάζονται από την British Airways Engineering, ενώ η εγκατάστασή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.
Ο βρετανικός αερομεταφορέας δαπανά ετησίως περί τα 60 δισ. δρχ. σε μέτρα ασφαλείας που πληρούν τις οδηγίες των κρατικών φορέων. Ωστόσο, η εξέταση συμπληρωματικών μέτρων όπως τα κλειστά τηλεοπτικά κυκλώματα (CCTV) και οι βάσεις δεδομένων για τον έγκαιρο εντοπισμό υπόπτων κατά τη διαδικασία check-in συνεχίζονται.

Ακόμα, η British Airways βρίσκεται σε επαφές με τη βρετανική κυβέρνηση, τις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας και τους κατασκευαστές προκειμένου να αναπτύξει πρότυπα μέτρα που θα διασφαλίζουν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα την προστασία κατά την πτήση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024