Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air France
Τραγικός επίλογος

Εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air France

Τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο Ατλαντικό Ωκεανό χωρίς καμιά αμφιβολία προέρχονται από το αεροσκάφος της Air France που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ κατά την πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι με 228 επιβαίνοντας, ανακοίνωσε ο υπουργός Aμυνας της Βραζιλίας. Προχθές το απόγευμα πολεμικά…

Τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο Ατλαντικό Ωκεανό χωρίς καμιά αμφιβολία προέρχονται από το αεροσκάφος της<...> Air France που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ κατά την πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι με 228 επιβαίνοντας, ανακοίνωσε ο υπουργός Aμυνας της Βραζιλίας. Προχθές το απόγευμα πολεμικά αεροσκάφη εντόπισαν σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων συντρίμμια ενός αεροσκάφους.

Εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης Πολιτικής Αεροπορίας τόνισε πως θραύσματα και συντρίμμια, ανάμεσα στα οποία και ένα κάθισμα, εντοπίστηκαν στον Ατλαντικό, 650 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού Φερνάντο ντε Νορόνια. Εδώ και 24 ώρες πολλά βραζιλιάνικα αεροσκάφη μαζί με τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία πραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή, στο μέσο του Ατλαντικού για να εντοπίσουν το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση AF 447 από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι.

Η ζώνη στην οποία κατέπεσε το αεροσκάφος προσδιορίστηκε 1.000 χλμ. από τις ακτές της Βραζιλίας και 2.000 χλμ. από την ακτές της Σενεγάλης. Τρία εμπορικά πλοία άλλαξαν πορεία για να συμμετάσχουν στις έρευνες. Σήμερα το πρωί στην περιοχή έσπευσαν ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Βραζιλίας που πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή, μια φρεγάτα και μια κορβέτα. Σύμφωνα με το υπουργείο Aμυνας της χώρας, το πρώτο σκάφος θα αρχίσει να περισυλλέγει τα συντρίμμια.

Η Γαλλία από την πλευρά της θα στείλει στην περιοχή το ερευνητικό σκάφος “Pourquoi pas”, το οποίο είναι εξοπλισμένο με δύο υποβρύχια ρομπότ κατάλληλα για υποθαλάσσια εξερεύνηση, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα “μαύρα κουτιά” τα οποία προφανώς βρίσκονται σε βάθος πολλών χιλιομέτρων. Η Βραζιλία κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και στο Παρίσι θα τελεστεί λειτουργία στην Νοτρ-Νταμ για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας.

Τα συντρίμμια που θα βρεθούν θα επιτρέψουν στους Γάλλους ειδικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα να ρίξουν φως στο μυστήριο της ξαφνικής εξαφάνισης γαλλικού αεροσκάφους.

Ανθρωποι 32 εθνικοτήτων επέβαιναν στο αεροσκάφος της Air France που εκτελούσε την πτήση Ρίο ντε Τζανέιρο-Παρίσι και εξαφανίσθηκε επάνω από τον Ατλαντικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείο Μεταφορών και της αεροπορικής εταιρείας Air France. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα 12 μέλη του πληρώματος ήταν βραζιλιάνικης εθνικότητας, αντίθετα με τις πρώτες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες όλοι ήσαν Γάλλοι.

Ο γενικός διευθυντής της Air France, Πιερ-Ανρί Γκουρζόν εξήγησε ότι χρειάσθηκε να γίνουν πολλές καταμετρήσεις εξαιτίας της ύπαρξης πολλών περιπτώσεων επιβατών που είχαν διπλή εθνικότητα και η οποία έπρεπε να επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, οι 228 επιβαίνοντες του Airbus A 330 κατά εθνικότητα έχουν ως εξής: 72 Γάλλοι, 59 Βραζιλιάνοι, 26 Γερμανοί, 9 Κινέζοι, 9 Ιταλοί, 6 Ελβετοί, 5 Λιβανέζοι, 5 Βρετανοί, 4 Ούγγροι, 3 Ιρλανδοί, 3 Νορβηγοί, 3 Σλοβάκοι, 2 Ισπανοί, 2 Μαροκινοί, 2 Πολωνοί, 2 Αμερικανοί, 1 Νοτιοαφρικανός, 1 Αργεντινός, 1 Αυστριακός, 1 Βέλγος, 1 πολίτης της Γκάμπιας, 1 Ισλανδός, 1 Φιλιππινέζος, 1 Ρουμάνος, 1 Ρώσος, 1 Τούρκος, 1 Καναδός, 1 Εσθονός, 1 Ολλανδός, 1 Σουηδός, 1 Δανός, 1 Κροάτης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024