Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕπιταχύνεται η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Επιταχύνεται η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά πακέτου μετοχών της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα έχει δημοσιευτεί στον ξένο τύπο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας […]

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά πακέτου μετοχών της Ολυμπιακή<.>ς Αεροπορίας θα έχει δημοσιευτεί στον ξένο τύπο μέχρι τις<...> 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννου Παπαντωνίου και Μεταφορών κ. Χρήστου Βερελή. Επίσης, μέχρι το τέλος του έτους, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει αποφασίσει το ποσοστό που θα μεταβιβάσει στους ιδιώτες. Η απόφαση επιτάχυνσης των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας ελήφθη την Παρασκευή από τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών.

Οι δύο υπουργοί αποφάσισαν ακόμη να δοθούν κίνητρα για εθελούσια έξοδο και μετατάξεις, ώστε να περιοριστεί το πλεονάζον προσωπικό, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι, η κυβέρνηση προωθεί την διάσπαση της Ολυμπιακής σε δύο κομμάτια. Η μία εταιρεία θα αναλάβει τις κερδοφόρες δραστηριότητες και η άλλη θα επωμιστεί τις ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρμόδια υπουργεία έχουν επιδοθεί σ έναν αγώνα δρόμου ώστε να βρεθεί η νομική φόρμουλα που θα επιτρέψει αυτή τη διάσπαση. Σημειωτέον ότι με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύεται στο ελληνικό δημόσιο να επιχορηγεί ζημιογόνες επιχειρήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024