Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΛοϊζίδης: Επέκταση δραστηριοτήτων προγραμματίζουν οι Κυπριακές Αερογραμμές

Λοϊζίδης: Επέκταση δραστηριοτήτων προγραμματίζουν οι Κυπριακές Αερογραμμές

Στην παρουσία υπουργών, άλλων επισήμων, παραγόντων και οικονομίας και του τουρισμού και πολλών μετόχων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου στη Λευκωσία η 53η γενική συνέλευση των Κυπριακών αερογραμμών. Στη λογοδοσία […]

Στην παρουσία υπουργών, άλλων επισήμων, παραγόντων και οικονομίας και του τουρισμού και πολλών μετόχων πραγματοποιήθηκε την<...> Τετάρτη 12 Ιουλίου στη Λευκωσία η 53η γενική συνέλευση των Κυπριακών αερογραμμών.
Στη λογοδοσία του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Χάρης Λοϊζίδης αναφέρθηκε αρχικά στα κέρδη του συγκροτήματος που ανήλθαν σε 8,8 εκατομμύρια λίρες Κύπρου και στις προοπτικές του 2000.
Φέτος, επεσήμανε, το Συγκρότημα των Κυπριακών Αερογραμμών αναμένεται να πραγματοποιήσει νέα επίδοση στα έσοδα του, παρά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό. Ωστόσο, σαφείς προβλέψεις για το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι δυνατόν να γίνουν λόγω της τεράστιας αύξησης της τιμής των καυσίμων.
Ο κ. Χ. Λοϊζίδης αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ελευθεροποίηση των αερομεταφορών, που στην Κύπρο βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.
«Οι προστατευτικές ρυθμίσεις, είπε, που αφορούν τις αερομεταφορές προς και από την Κύπρο είτε έχουν ήδη καταργηθεί είτε βρίσκονται σε πορεία κατάργησης τους. Στην Κύπρο πετούν σήμερα περισσότερες από 40 εταιρίες δρομολογημένων πτήσεων και 80 εταιρίες ναυλωμένων πτήσεων, που στον ένα ή τον άλλο βαθμό ανταγωνίζονται τις Κυπριακές Αερογραμμές.»
Η ελευθεροποίηση, πρόσθεσε, οδηγεί σε περαιτέρω όξυνση του ανταγωνισμού και την πλήρη απεξάρτηση από κρατική στήριξη οποιασδήποτε μορφής.
Και συνέχισε: «Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια η νέα στρατηγική μας στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες, με στόχο οι Κυπριακές Αερογραμμές να λειτουργούν αυτόνομα και με επιτυχία σαν μια ανεξάρτητη, κερδοφόρα εμπορική οντότητα.
Οι τρεις άξονες της στρατηγικής μας είναι:
Α) Περαιτέρω ανάπτυξη μέσω της επέκτασης των δραστηριοτήτων και της αύξησης του κύκλου εργασιών του Συγκροτήματος. Ήδη αρχίσαμε την εφαρμογή της πολιτικής αυτής με την ενοικίαση ενός αεροπλάνου τύπου Airbus A320 από την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.
Β) Ανεξαρτητοποίηση μη αεροπορικών υπηρεσιών (spin offs) και δημιουργία χωριστών μονάδων.
Γ) Εδραίωση τέτοιων εργασιακών σχέσεων που θα επιτρέπουν την εισαγωγή και εφαρμογή σύγχρονων και αποτελεσματικών προγραμμάτων προς όφελος της εταιρίας και των εργαζομένων»

Αναφερόμενος στην ανανέωση του στόλου, ο κ. Χ. Λοϊζίδης είπε:
«Με στόχο τον καθορισμό του πιο κατάλληλου στόλου για τις ανάγκες του Συγκροτήματος των Κυπριακών Αερογραμμών, όσον αφορά τον αριθμό και τους τύπους των αεροσκαφών, καταρτίζεται τεχνοοικονομική μελέτη μακροπρόθεσμου σχεδιασμού.
Η μελέτη εξετάζει, μεταξύ άλλων, τόσο την ανάγκη αντικατάστασης μέρους του στόλου όσο και την προσθήκη πιο μικρών αεροσκαφών για τις ανάγκες του νέου δικτύου. Μέσα στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού αξιολογούνται επίσης και οι διάφοροι υπαλλακτικοί τρόποι απόκτησης των αεροσκαφών (αγορά, ενοικίαση) για να εντοπιστεί ο πιο συμφέρον τρόπος χρηματοδότησης.»

Τονίζοντας τη σημασία των συμμαχιών και συνεργασιών με άλλες αεροπορικές εταιρίες ανέφερε ότι: «Συνεχίζουμε και ενισχύουμε τις σχέσεις μας με τους υφιστάμενους συνεργάτες μας, όπως με την KLM, Northwest, Alitalia, El-Al, Gulf Air και Aeroflot. Ταυτόχρονα επιδιώκουμε τη σύναψη νέων συμφωνιών συνεργασίας με άλλες εταιρίες.
Όσον αφορά τις στρατηγικές συμμαχίες, πραγματοποιούμε επαφές και διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση στρατηγικών εταίρων τόσο στον τομέα των αεροπορικών όσο και παρεμφερών δραστηριοτήτων.»

Ο κ. Χ. Λοϊζίδης καθόρισε σαν βασικό στρατηγικό στόχο τη μετατροπή του αεροδρομίου Λάρνακας σε κέντρο διαμετακόμισης επιβατών μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής με τις πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών και αναφέρθηκε στη βελτίωση του προσφερόμενου προϊόντος της εταιρίας σημειώνοντας τα εξής: «Μετά την αναβάθμιση της θέσης Business στο στόλο των Airbus A320 και τη βελτίωση του εσωτερικού των αεροπλάνων, προχωρούμε στα ακόλουθα:

  • Επέκταση του χώρου της θέσης Business στα αεροπλάνα τύπου A320.
  • Εγκατάσταση οπτικοακουστικού συστήματος ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια της πτήσης στα αεροπλάνα του στόλου A320.
  • Τοποθέτηση ιματιοθηκών στα αεροπλάνα του στόλου Α320.
  • Ανανέωση των στολών του προσωπικού των Κυπριακών Αερογραμμών και της Eurocypria.

Όσον αφορά την ακρίβεια των αναχωρήσεων των πτήσεων μας, οι Κυπριακές Αερογραμμές συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες εταιρίες μέλη του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιριών, ενώ η Eurocypria κατέλαβε την τρίτη θέση για το 1999 ανάμεσα σε εταιρίες ναυλωμένων πτήσεων.»
Σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών την πρόσφατη αύξηση του κεφαλαίου της εταιρίας κατά δύο φορές, σημειώνοντας ότι επιτεύχθηκε:

  • Ενίσχυση του κεφαλαίου της εταιρίας κατά 25 εκατ. λίρες Αγγλίας
  • Μείωση του ποσοστού της κυβέρνησης από 80% σε 66% με την ταυτόχρονη εισροή 12 εκατομ. Λιρών Αγγλίας στα κυβερνητικά ταμεία
  • Παραμονή της μετοχής των Κυπριακών Αερογραμμών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
  • Μετατροπή του προσωπικού σε ουσιαστικό μέτοχο της εταιρίας με την απόκτηση του 10% του κεφαλαίου.

Καταλήγοντας, ο κ. Χ. Λοϊζίδης αναφέρθηκε στη σημασία των ομαλών εργασιακών σχέσεων, επιίνοντας ότι σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρία είναι «εταίροι και συνιδιοκτήτες» και αφού τόνισε ανάγκη αντιμετώπισης προκλήσεων της εποχής, είπε: «Φοβούμαι ότ δεν έχουμε πολυτέλεια για περισσότερα λόγια. Ήρθε η ώρα έργων. Η ελευθεροποίηση ι εδώ και πρέπει ναωπιστεί άμεσα και αποφασιστικά με τολμηρές τομές, με δυναμικές ενέργειες,τη συνεργακαι το συντονισμό εμπλεκομένων μερών, μέσα έξω από ρία.»

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024