Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤη χρέωση καυσίμων στα εισιτήρια των επιβατών αυξάνει η Singapore Airlines

Τη χρέωση καυσίμων στα εισιτήρια των επιβατών αυξάνει η Singapore Airlines

Τη χρέωση καυσίμων στα εισιτήρια των επιβατών από το Μάιο του 2005 αυξάνει η αεροπορική εταιρία Singapore Airlines, ως αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους των αεροπορικών καυσίμων και της διατήρησης […]

Τη χρέωση καυσίμων στα εισιτήρια των επιβατών από το Μάιο του 2005 αυξάνει η αεροπορική εταιρία Singapore Airlines,<...> ως αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους των αεροπορικών καυσίμων και της διατήρησης τους στα υψηλότερα επίπεδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της εταιρίας, η νέα προσαύξηση καυσίμων θα εφαρμοστεί στα εισιτήρια που θα αγοραστούν:


  • Από την 1η Μαΐου 2005: από 4 δολάρια σε 10 δολάρια ανά πτήση μεταξύ Σιγκαπούρης και Κουάλα Λουμπούρ.
  • Από τις 6 Μαΐου 2005: από 22 δολάρια σε 30 δολάρια ανά πτήση σε όλα τα διηπειρωτικά δρομολόγια.

Ενώ, η προσαύξηση του ταξιδιού στους ακόλουθους τομείς παραμένει αμετάβλητη, δηλαδή στα 10 δολάρια για όλες τις πτήσεις μεταξύ Σιγκαπούρης και Bandar Seri Begawan, Bangkok, Manila, Penang, Jakarta, Surabaya, Denpasar, Ho Chi Minh City, Hanoi.

Ωστόσο, η αναθεωρημένη προσαύξηση δε θα αντισταθμίσει την αύξηση των δαπανών, που προκύπτουν από τις πρόσφατες τιμές ρεκόρ στα καύσιμα. Εξαιτίας της τιμής των 70 δολαρίων ανά βαρέλι, το επιπρόσθετο κόστος των καυσίμων για την αεροπορική εταιρία θα υπερβεί τα 300 εκατ. δολάρια για το οικονομικό έτος 2005 / 06.

Οι τιμές των καυσίμων ανέβηκαν σταθερά και έχουν φτάσει πάνω από 70 δολάρια ανά βαρέλι τον Απρίλιο του 2005 από 58 δολάρια ανά βαρέλι το Νοέμβριο του 2004, όπου και καθορίστηκε η τρέχουσα προσαύξηση. Οι τιμές του ακατέργαστου πετρελαίου σημείωσαν μικρότερη αύξηση στα 52 δολάρια ανά βαρέλι από 49 δολάρια ανά βαρέλι την ίδια περίοδο.

Να σημειωθεί ότι η αναθεωρημένη προσαύξηση της εταιρίας είναι εναρμονισμένη με τις πρόσφατες αυξήσεις άλλων διεθνών αεροπορικών εταιριών και σε κάποιες αγορές υπόκειται ήδη σε επίσημη έγκριση. Όπως επισημαίνεται όμως στην ανακοίνωση της εταιρίας “η Singapore Airlines θα συνεχίσει να καταγράφει τις τιμές των καυσίμων και σε περίπτωση, που σημειωθεί σημαντική μείωση στην τιμή των καυσίμων, η εταιρία θα προσαρμόσει ανάλογα την προσαύξηση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024