Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςTο πρώτο Boeing της Eurocypria Airlines κάνει το ντεμπούτο του

Tο πρώτο Boeing της Eurocypria Airlines κάνει το ντεμπούτο του

Ένα αεροπλάνοBoeing εντάχθηκε πρόσφατα στο στόλο της Eurocypria Airlines, της πρώτης αεροπορικής εταιρείας που πετάει στη Λάρνακα της Κύπρου. Το Boeing 737-800 νέας γενιάς, η χρονομερισματική μίσθωση (leasing) του οποίου […]

Ένα αεροπλάνοBoeing εντάχθηκε πρόσφατα στο στόλο της Eurocypria Airlines, της πρώτης αεροπορικής εταιρείας που πετάει<...> στη Λάρνακα της Κύπρου. Το Boeing 737-800 νέας γενιάς, η χρονομερισματική μίσθωση (leasing) του οποίου έχει γίνει από την International Lease Finance Corporation (ILFC), θα είναι και το πρώτο αεροπλάνο με winglets που θα πετάει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Eurocypria Airlines, θυγατρική εταιρεία των Κυπριακών Αερογραμμών, εθνικού αερομεταφορέα της Κύπρου, πρόκειται να παραλάβει τρία ακόμη 737-800 απο την ILFC για να αντικαταστήσει τα Airbus A320 του στόλου της. Τα τέσσερα αυτά αεροπλάνα των 189 θέσεων, εφοδιασμένα όλα με winglets, τα οποία βελτιώνουν σημαντικά τις επιδόσεις τους, θα παραληφθούν στις αρχές του 2003.

«Όταν αποφασίσαμε να ανανεώσουμε τον στόλο μας, αναζητήσαμε ένα αεροπλάνο με άριστη απόδοση και χαμηλό κόστος», είπε ο Γιώργος Σουρούλας, γενικός διευθυντής της Eurocypria Airlines. «Επιλέξαμε το 737-800 εξαιτίας της αυξημένης χωρητικότητάς του, της μεγαλύτερης ακτίνας δράσης του και της συνολικής οικονομικής του απόδοσης».

Ο κ. Σουρούλας είπε ότι η Eurocypria Airlines συνεργάζεται με ταξιδιωτικά πρακτορεία σε όλη την Ευρώπη για τη μεταφορά επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Σουηδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε προορισμούς στην Κύπρο. Η αεροπορική εταιρεία παρέχει επίσης προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ της Κύπρου και των ελληνικών νησιών.

Τα πτερύγια περιορισμού στροβιλισμών ακροπτερυγίων του 737-800, τα οποία είναι προεκτάσεις στα άκρα των πτερύγων που καμπυλώνουν προς τα έξω και προς τα πάνω, βελτιώνουν τις επιδόσεις του αεροπλάνου, αυξάνοντας την ακτίνα δράσης του κατά 130 ναυτικά μίλια (240 χιλιόμετρα).

Τα πτερύγια περιορισμού στροβιλισμών ακροπτερυγίων μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων ενός 737-800 μέχρι 4% σε πτήσεις άνω των 1.150 μιλίων (1.850 χιλιόμετρα), μειώνουν τον θόρυβο κατά την απογείωση, βελτιώνουν την απόδοση του αεροπλάνου κατά την απογείωση, αυξάνουν το ωφέλιμο φορτίο του αεροπλάνου κατά 6.613 λίβρες (3 μετρικούς τόνους) και, τέλος, μειώνουν το κόστος συντήρησης των κινητήρων.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που μία σημαντική εταιρεία όπως η Eurocypria Airlines μπαίνει στην μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη οικογένεια των 737 εταιρειών στην Ευρώπη», είπε ο Marlin Dailey, αντιπρόεδρος πωλήσεων για την Ευρώπη της Bοeing Commercial Airplanes. «Τα 737-800, με την άριστη απόδοσή τους, τα πτερύγια περιορισμού στροβιλισμών ακροπτερυγίων και τους αθόρυβους κινητήρες τους, έχουν ήδη γίνει γνωστά ως “περιβαλλοντικά υπεύθυνα αεροπλάνα”. Οι Κύπριοι, όπως και οι κάτοικοι άλλων ευρωπαϊκών χωρών που ζουν σε πόλεις κοντά σε αεροδρόμια, θα τα εκτιμήσουν ιδιαίτερα».

Με τις εντελώς νέες πτέρυγές του, τους νέους κινητήρες και τις μεγάλες οθόνες υγρών κρυστάλλων στο χώρο των επιβατών, το 737-800 είναι το πλέον προηγμένο τεχνολογικά αεροπλάνο με ένα διάδρομο, διαθέσιμο σήμερα. Η καμπίνα των επιβατών είναι σχεδιασμένη με βάση το ευρύχωρο εσωτερικό του βραβευμένου Bοeing 777.

Το 737-800 είναι εφοδιασμένο με νέους κινητήρες τύπου CFM56-7 της CFMI, μίας κοινοπραξίας της γαλλικής εταιρείας Snecma και της αμερικανικής General Electric. Οι εκπομπές θορύβου αυτών των κινητήρων καλύπτουν κατά πολύ τις απαιτήσεις της Φάσης 3 για τον περιορισμό του θορύβου και είναι κατώτερες των εκτιμώμενων ορίων της Φάσης 4.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024