Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤουλάχιστον 50 τραυματίες σε πτήση αεροσκάφους Boeing 787-9 Dreamliner της LATAM
Αερομεταφορές

Τουλάχιστον 50 τραυματίες σε πτήση αεροσκάφους Boeing 787-9 Dreamliner της LATAM

LATAM

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών έχασε απότομα ύψος, με αποτέλεσμα αεοροσυνοδοί και επιβάτες να βρεθούν στο ταβάνι.

Τουλάχιστον 13 επιβάτες πτήσης της νοτιοαμερικανικής αεροπορικής εταιρείας LATAM, προερχόμενης από το Σίδνεϊ χρειάστηκε να διακομισθούν στο νοσοκομείο του Όκλαντ, έπειτα από αναταράξεις στο αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν με προορισμό τη Χιλή μέσω Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε η υπηρεσία σωστικών συνεργείων της Νέας Ζηλανδίας. Από τους 50 τραυματίες ένας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Δέκα ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Middlemore Hospital, ένας στο Auckland City Hospital και ένας άλλος στο Starship Hospital.

Τα σωστικά συνεργεία ειδοποιήθηκαν γύρω στις 16:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδος) για να σπεύσουν στο αεροδρόμιο. Επτά ασθενοφόρα, δύο διευθυντές επιχειρήσεων, δύο οχήματα της ομάδας υποστήριξης μεγάλων περιστατικών, μία μονάδα διοίκησης και δύο οχήματα ταχείας επέμβασης έσπευσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στη νεοζηλανδική εφημερίδα New Zealand Herald, “τεχνικό πρόβλημα” προκάλεσε μια “ισχυρή κίνηση” κατά τη διάρκεια πτήσης αεροπλάνου της από το Σίδνεϊ στο Όκλαντ.

Σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης πτήσεων σε πραγματικό χρόνο FlightAware, Boeing 787-9 Dreamliner που εκτελούσε την πτήση LA800 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Όκλαντ βάσει προγράμματος σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα). Η πτήση αυτή με προορισμό το Σαντιάγο της Χιλής πραγματοποιεί συνήθως στάση στο Όκλαντ.

Εκπρόσωπος της Latam Airlines είπε: “Η Latam λυπάται βαθύτατα για οποιαδήποτε ταλαιπωρία και ενόχληση που μπορεί να έχει προκαλέσει αυτή η κατάσταση στους επιβάτες της και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για την ασφάλεια ως προτεραιότητα στο πλαίσιο των επιχειρησιακών της προτύπων”.

Η Boeing και η LATAM Airlines δεν έχουν μέχρι στιγμής απαντήσει σε ερωτήματα του Reuters σχετικά με τα αίτια και το είδος του περιστατικού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024