Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΞεκίνησε ο νέος κύκλος του Προγράμματος Υποτροφιών Πιλότων της Aegean
Αεροπορικές εταιρείες

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος του Προγράμματος Υποτροφιών Πιλότων της Aegean

Aegean

Υποβολή αιτήσεων έως και τις 15 Ιανουαρίου 2024. Κάλυψη διδάκτρων και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση για ακόμη 40 υποψήφιους πιλότους.

Η Aegean ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών Πιλότων, που πραγματοποιεί ήδη από το 2018, και προσκαλεί νέες και νέους, που επιθυμούν μια σταδιοδρομία στον αεροπορικό κλάδο να δηλώσουν συμμετοχή.

Ο νέος κύκλος σε Ελλάδα και Κύπρο, δίνει τη δυνατότητα στους επόμενους 40 από τους συνολικά 120 υποψήφιους πιλότους του Προγράμματος που επεκτάθηκε πέρυσι, να  αποκτήσουν Επαγγελματικό Πτυχίο Πολιτικής Αεροπορίας (Integrated Commercial Pilot License with MCC), σε συνεργασία με τις σχολές Global Aviation και Egnatia Aviation, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των διδάκτρων που απαιτούνται για τη φοίτησή τους, ενώ εξασφαλίζει παράλληλα, την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση στα πιλοτήρια της Aegean και της Olympic Air.

Aegean

Οι σπουδές είναι πλήρους φοίτησης, με διάρκεια από 17 έως 19 μήνες, και περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε αεροσκάφη και εξομοιωτές πτήσεων. Η υποβολή αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως και τις 15 Ιανουαρίου 2024.

Το  Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων της Aegean  υλοποιείται στο πλαίσιο δράσεων της εταιρείας για την ενίσχυση της νέας γενιάς και των επαγγελμάτων του κλάδου και δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της αερομεταφοράς στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 2018, προσφέροντας τη δυνατότητα σε 100 υποψηφίους να αποκτήσουν επαγγελματικό πτυχίο πολιτικής αεροπορίας και την περυσινή χρονιά, επεκτάθηκε για τρία ακόμη έτη, προσφέροντας τη δυνατότητα σε 120 επιπλέον νέες και νέους, να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους ως μελλοντικοί κυβερνήτες αεροσκαφών στις εταιρείες του ομίλου.

Η συνολική αξία του Προγράμματος ξεπερνά τα 7 εκατ. eυρώ, καθώς το συνολικό κόστος σπουδών για κάθε μελλοντικό πιλότο, συμπεριλαμβανόμενης της εκπαίδευσης στον τύπο αεροσκάφους, ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.  Σήμερα, 90 από τους πρώτους υποτρόφους του Προγράμματος, έχουν ήδη ξεκινήσει τη σταδιοδρομία τους στον κλάδο και βρίσκονται στα πιλοτήρια της Aegean και της Olympic Air, ενώ αντίστοιχο πρόγραμμα υλοποιείται από την Aegean και για την εκπαίδευση Μηχανικών Αεροσκαφών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023