Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςCopa Airlines και Turkish Airlines ξεκινούν πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής
Αεροπορικές εταιρείες

Copa Airlines και Turkish Airlines ξεκινούν πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής

Επιβάτες από αρκετούς προορισμούς της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης θα απολαμβάνουν ιδανικές συνδέσεις μέσω των στρατηγικά τοποθετημένων κόμβων των αερομεταφορέων στον Παναμά και στην Τουρκία, τη χώρα που συνδέει την Ανατολή με τη Δύση.

Η Copa Airlines, θυγατρική της Copa Holdings, SA και η Turkish Airlines, μέλη και οι δυο της Star Alliance, του κορυφαίου παγκόσμιου αεροπορικού δικτύου, υπέγραψαν συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού, η οποία θα προσφέρει στους επιβάτες περισσότερες επιλογές πτήσεων με ιδανικές συνδέσεις μέσω του Hub of the Americas της Copa και της πύλης της Turkish Airlines στην Ευρώπη μέσω του κόμβου της στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία.

Ο στρατηγικός κόμβος Hub of the Americas της Copa Airlines, στην Πόλη του Παναμά, θα επιτρέπει στους επιβάτες που έρχονται από την Istanbul να συνδέονται γρήγορα και αποτελεσματικά με 74 προορισμούς στηv Αμερική και την Καραϊβική, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικότερων πόλεων της περιοχής. Επίσης, με τη συμφωνία αυτή, οι προερχόμενοι από τη Λατινική Αμερική επιβάτες, που ταξιδεύουν με την Turkish Airlines μέσω του στρατηγικού κόμβου της Istanbul, που συνδέει την Ανατολή με τη Δύση, θα έχουν περισσότερες επιλογές εισόδου στην Ευρώπη, αλλά και στην Αφρική, στην Ασία / Άπω Ανατολή και στη Μέση Ανατολή.

Ο Pedro Heilbron, διευθύνων σύμβουλος της Copa Airlines δήλωσε σχετικά: “Αυτή η συμφωνία μεταξύ Copa Airlines και Turkish Airlines έχει μεγάλη σημασία, καθώς συμβάλλει στην ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ της Λατινικής Αμερικής με την Istanbul και την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι επιβάτες από τα δύο ημισφαίρια θα επωφεληθούν από υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης και από ιδανικές συνδέσεις μέσω των κόμβων των δύο εταίρων”.

Αρχικά, η Turkish θα τοποθετήσει τον κωδικό της στις πτήσεις της Copa μεταξύ της Πόλης του Παναμά και του Ντέιβιντ στον Παναμά, του Πόρτο Αλέγκρε, του Ρίο ντε Τζανέιρο, του Μανάους, του Μπέλο Οριζόντε και του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, του Σάντο Ντομίνγκο και της Πούντα Κάνα στη Δομινικανή Δημοκρατία, του Γκουαγιακίλ και του Κίτο στο Εκουαδόρ, του Σαν Σαλβαδόρ στο Ελ Σαλβαδόρ, της Ασουνσιόν στην Παραγουάη και της Λίμα στο Περού. Από την άλλη πλευρά, η Copa θα τοποθετήσει τον κωδικό της στις πτήσεις της Turkish μεταξύ Παναμά και Κωνσταντινούπολης. Σταδιακά, καθώς θα χορηγούνται κυβερνητικές εγκρίσεις, η Turkish θα τοποθετήσει τον κωδικό της στις πτήσεις της Copa προς το Κανκούν, την Πόλη του Μεξικού και την Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό, προς τη Μανάγουα της Νικαράγουας, το Σαν Χοσέ στην Κόστα Ρίκα και το Μοντεβιδέο στην Ουρουγουάη, προκειμένου να επεκτείνει το φάσμα αυτών των πτήσεων κοινού κωδικού στην περιοχή.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε τη συνεργασία με την Copa Airlines, η οποία θα βελτιώσει την συνεργασία μας στη Star Alliance και θα προσφέρει μοναδικές ταξιδιωτικές ευκαιρίες στους επιβάτες μέσω του εκτεταμένου δικτύου πτήσεων των δύο αεροπορικών εταιρειών. Ειδικότερα, με τις πτήσεις μας προς την Πόλη του Παναμά, που θα πραγματοποιούνται από τον στρατηγικής σημασίας κόμβο μας, την Istanbul, οι επιβάτες θα απολαμβάνουν το ταξίδι τους σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο με πτήσεις της Copa Airlines από την Πόλη του Παναμά”, δήλωσε ο Bilal Eksi, αναπληρωτής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines.

Η συμφωνία αυτή, η οποία συμπληρώνει και επεκτείνει τα δρομολόγια των δύο αεροπορικών εταιρειών, καθώς και τη σύνδεση μεταξύ των ηπείρων, θα βελτιώσει και θα προωθήσει ευκαιρίες για την ανάπτυξη των τουριστικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Οι επιβάτες της Copa και της Turkish θα απολαμβάνουν τα πολλαπλά οφέλη της Star Alliance, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβαιότητας μεταξύ των προγραμμάτων ανταμοιβής τακτικών επιβατών των δύο αεροπορικών εταιρειών και της παγκόσμιας αναγνώρισης του status Gold και Silver της Star Alliance, μέσω του μεγάλου δικτύου δρομολογίων που περιλαμβάνει 1.300 αεροδρόμια σε 190 χώρες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024