Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Malaysia Airlines προχωρά σε κρατικοποίησή της, λόγω χρεών
Αεροπορικές εταιρείες

Η Malaysia Airlines προχωρά σε κρατικοποίησή της, λόγω χρεών

Τα τελευταία δύο δυστυχήματα μέσα σε μια χρονιά επιδείνωσαν την ήδη καθοδική οικονομική πορεία της Malaysia Airlines.

Η Malaysia Airlines πρόκειται να κρατικοποιηθεί πλήρως σε μία προσπάθεια για ριζική αναδιάρθρωση, ειδικά ύστερα από τα τραγικά δυστυχήματα του 2014. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Khazanah Nasional, επενδυτικός βραχίονας της Μαλαισιανής κυβέρνησης, ζήτησε επίσημα την αφαίρεση της Malaysia Airlines απο το Χρηματιστήριο την Παρασκευή και προσεφέρθη να αγοράσει τις μετοχές της εταιρείας σε τιμή 12,5% υψηλότερη απο την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης.

Η Khazanah δεν έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες σχέδιο και ανακοίνωσε μόνον ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε “ριζική εκτίμηση και ανασχεδιασμό”, προσθέτοντας ότι οι αερογραμμές έχουν ανάγκη “σημαντικής χρηματοδότησης”.  Περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο διάσωσης των Μαλαισιανών αερογραμμών αναμένονται τις επόμενες βδομάδες. Η εξαγορά των μετοχών, η οποία θα στοιχίσει στην Khazanah 437 εκατ. δολλάρια, χρειάζεται την έγκριση των μετόχων, οι οποίοι κατέχουν το 30% της εταιρείας. Η τιμή την οποία προτείνει η Khazanah είναι στα επίπεδα του Φεβρουαρίου, πριν τις δύο τραγωδίες οι οποίες σημάδεψαν τις Μαλαισιανές αερογραμμές.

Τα δύο τραγικά περιστατικά (η εξαφάνιση της πτήσης 370 απο την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο τον περασμένο Μάρτιο και η κατάρριψη της πτήσης MH-17 στις 20 Ιουλίου  απο το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ, πάνω απο την Ουκρανία) επιδείνωσαν την ήδη καθοδική οικονομική πορεία της αεροπορικής εταιρείας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024