Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαIATA: Απογοητευτική η απόδοση του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας σε Ευρώπη-ΗΠΑ
Αερομεταφορές

IATA: Απογοητευτική η απόδοση του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας σε Ευρώπη-ΗΠΑ

(Image by vecstock)

Η λίστα πραγμάτων που πρέπει να γίνουν είναι ήδη γνωστή, λέει ο γενικός διευθυντής του IATA: κατάλληλη στελέχωση, εκσυγχρονισμός με τον Single European Sky και εύρεση τρόπων διατήρησης βασικών υπηρεσιών Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας σε περιόδους φόρτου εργασίας, με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) εξέδωσε δήλωση του γενικού διευθυντή της, Willie Walsh, σχετικά με την απόδοση του Ευρωπαϊκού Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας:

«Τον περασμένο μήνα εξέφρασα την ανησυχία μου για τις επιδόσεις του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας (ATC) στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Και οι δύο είναι απογοητευτικές», αναφέρει.

«Το περιβάλλον του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας που βιώνουν όλοι οι αερομεταφορείς στην Ευρώπη έχει προκλήσεις. Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια εργάστηκαν σκληρά για να διασφαλίσουν ότι θα παρασχεθούν επαρκείς πόροι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι διαταραχές και να οδηγηθούν οι ταξιδιώτες εκεί που πρέπει να φτάσουν, εγκαίρως. Η έλλειψη πόρων για τον έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο – ιδιαίτερα στη Γερμανία και τη Γαλλία το εμποδίζει αυτό. Ενώ ορισμένοι τομείς της απόδοσης του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας έχουν βελτιωθεί το 2022, παραμένουμε απαράδεκτα πίσω από τα επίπεδα του 2019.

Οι πιο σοβαρές επιπτώσεις παρατηρούνται στα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη συμφόρηση στην Ευρώπη- ειδικά στο Λονδίνο Gatwick, όπου η απόδοση επηρεάζεται επίσης από ζητήματα πόρων τοπικών ATC. Το Gatwick είναι αυτήν τη στιγμή το αεροδρόμιο με τη χειρότερη απόδοση μεταξύ των 31 μεγάλων αεροδρομίων που αναφέρει το Eurocontrol και βρίσκεται στο νούμερο 106 σε σύνολο 110 αεροδρομίων που καλύπτονται από το σύνολο των δεδομένων.

Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι οι πολιτικοί που έσπευσαν να επικρίνουν τις αεροπορικές εταιρείες πέρυσι, έμειναν σιωπηλοί σχετικά με την αναστάτωση που προκλήθηκε από κρατικούς ελεγχόμενους ή ελεγχόμενους παρόχους Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας.

Τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι πολιτικοί, ώστε να μην έχουμε άλλη μια χρονιά απόδοσης των ευρωπαϊκών ATC κάτω από τα προ-COVID επίπεδα; Αρχικά, πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για το οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος της κακής απόδοσης του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, ώστε να έχουν κίνητρο να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις. Αυτό το καλοκαίρι μάς έδειξε ότι η λίστα πραγμάτων που πρέπει να γίνουν είναι ήδη γνωστή -κατάλληλη στελέχωση, εκσυγχρονισμός με τον Single European Sky και εύρεση τρόπων διατήρησης βασικών υπηρεσιών Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας σε περιόδους φόρτου εργασίας, με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024