Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚρίσιμες εξελίξεις και χρονοδιαγράμματα για το αεροδρόμιο της Χίου
Αεροδρόμια

Κρίσιμες εξελίξεις και χρονοδιαγράμματα για το αεροδρόμιο της Χίου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου συζητήθηκε η πορεία των έργων στο αεροδρόμιο, με έμφαση στην επικείμενη ολοκλήρωση και τις επιπτώσεις στον τουρισμό.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, μετά από πρόσκληση του Φορέα Τουρισμού Χίου (ΦΤΧ), συγκεντρωθήκαν φορείς και φυσικά πρόσωπα από τον τουριστικό κλάδο για μια μονοθεματική συζήτηση αναφορικά με την πορεία των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων στο αεροδρόμιο Χίου, αναφέρει σε δημοσιεύμα του ο Πολίτης Χίου.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην συζήτηση ήταν οι βουλευτές του νησιού κ Ν. Μηταράκης και Σ. Μιχαηλίδης, οι αντιπεριφεριάρχες κ Π. Βρουλής, Ν. Νύκτας και Π. Μπουρνιάς και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ Γ. Χριστάκης.

Όλοι οι φορείς του νησιού εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών του αεροδρομίου και τα συνοδά έργα.

Ο κυβερνητικός βουλευτής ενημέρωσε ότι:

• Εντός των επομένων ημέρων θα επισκεφθεί το νησί Υπουργικό κλιμάκιο ώστε να επιβλέψει τις εργασίες και να ενημερώσει τους εμπλεκόμενους φορείς.

• Έως το Πάσχα θα επανεκκινήσουν οι εργασίες επέκτασης του διάδρομου προσαπογείωσης.

• Οι αίθουσες αναχωρήσεων θα είναι έτοιμες έως το καλοκαίρι

• Το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων θα είναι έτοιμο έως το τέλος του 2024

• Η συνολική αποπεράτωση του έργου τοποθετείται στις αρχές του 2026.

Ο ΦΤΧ θεωρεί την άμεση ολοκλήρωση του αεροδρομίου μείζονος σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη του προορισμού, παρακολουθεί το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή και θα παραμείνει σε συνεχή διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς για την τήρηση των δεσμεύσεων και χρονοδιαγραμμάτων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024