Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΒράβευση για το λιμάνι Λιναριάς στη Σκύρο
Βραβεύσεις

Βράβευση για το λιμάνι Λιναριάς στη Σκύρο

Στην εκδήλωση του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι., το λιμάνι Λιναριάς Σκύρου κατέκτησε την πρώτη θέση στην ετήσια αξιολόγηση των καλύτερων λιμένων της Ελλάδας.

Η τελετή βράβευσης των καλύτερων λιμένων του 2023, που πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με την κοπή της Βασιλόπιτας του Πανελληνίου Σωματείου Ιδιοκτητών Ιστιοφόρων (ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι.), σημάδεψε ένα σημαντικό γεγονός για την ιστιοπλοϊκή κοινότητα και τη ναυτιλία αναψυχής στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, κ. Κώστας Γαβιώτης, έλαβε τη διάκριση για το λιμάνι του Φοίνικα Σύρου, κατατάσσοντάς το ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για την ιστιοπλοΐα.

Η διαδικασία ψηφοφορίας έδωσε την ευκαιρία σε Έλληνες ιδιοκτήτες ιστιοφόρων και χρήστες λιμένων, μέλη του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι., να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους για τους καλύτερους λιμένες της Ελληνικής επικράτειας, με βάση την ποιότητα των υπηρεσιών και την οργάνωση που προσφέρουν. Η ψηφοφορία απέφερε την επιλογή 669 λιμένων σε 130 προορισμούς, με το λιμάνι της Λιναριάς στη Σκύρο να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο κ. Γαβιώτης τόνισε τη σημασία της συνεχούς εργασίας και της εντατικής προσπάθειας για τη διατήρηση και περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των λιμενικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ικανοποίηση των ιστιοπλόων και η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Σύρου. Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμησή του προς όλους όσοι συνέβαλαν στην ανάδειξη της μαρίνας του Φοίνικα σε κορυφαία επιλογή, υπογραμμίζοντας την αξία της ομαδικής εργασίας και της συνεργασίας μεταξύ διαφόρων φορέων και οργανισμών.

Η πρωτοβουλία του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι. να διενεργήσει αυτή την ψηφοφορία αποτελεί μία σημαντική κίνηση προς την ανάδειξη της ποιότητας και των δυνατοτήτων των Ελληνικών λιμένων, προωθώντας τον υγιή ανταγωνισμό, την ενημέρωση και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Μέσω της ενίσχυσης της θαλάσσιας τουριστικής δραστηριότητας, ο ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι. στοχεύει στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού και στην περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών, συμβάλλοντας έτσι στην οικολογική και οικονομική βιωσιμότητα των προορισμών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024