Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟινόραμα 2024: 30 Χρόνια παράδοσης στην καρδιά του ελληνικού οινοποιείου
Εκθέσεις

Οινόραμα 2024: 30 Χρόνια παράδοσης στην καρδιά του ελληνικού οινοποιείου

Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια λειτουργίας του, το Οινόραμα διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια πλούσια γκάμα από πάνω από 2.500 κρασιά.

Το Οινόραμα το ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου με τη συμμετοχή των πιο γνωστών οινοποιών απ’ όλη τη χώρα γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του και διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο στις 2, 3 και 4 Μαρτίου με εγκαίνια την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 18:00.

Εκατοντάδες οινοποιεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δειγματίσουν πάνω από 2.500 κρασιά στο οινόφιλο κοινό, κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου που φέρνει στην Αθήνα όλον τον ελληνικό αμπελώνα και σημαντικό μέρος του ξένου μέσω των εισαγωγέων που είναι εκθέτες. Επαγγελματίες γευσιγνώστες και αγοραστές περιμένουν να δοκιμάσουν τα κρασιά της νέας εσοδείας (2023) για να σχηματίσουν σφαιρική άποψη για την ποιότητά της, καθώς και πολλές νέες ετικέτες.

Το Οινόραμα περιμένουν, παραδοσιακά, οι Έλληνες οινοποιοί για να λανσάρουν στην αγορά νέες κυκλοφορίες οίνων. Πολλά δε από αυτά θα είναι συγκεντρωμένα σε ειδικό χώρο της, στην “Πλατεία Γευσιγνωσίας”. Οι χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά-εκπροσώπους όλων σχεδόν των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης της χώρας, κρασιά παλαιωμένα και σπάνια, κρασιά πολύ μικρής παραγωγής και δυσεύρετα, κρασιά από αφανείς και ξεχασμένες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, κρασιά από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, καθώς επίσης και διάφορα ιδιάζοντα κρασιά που εκφράζουν αντισυμβατικές ή και πρωτοποριακές οινολογικές προσεγγίσεις. Τα τελευταία είναι συγκεντρωμένα στο «Wine Bar» της αίθουσας «Οινικές Αποκαλύψεις» όπου πρωτοστατούν μικρά και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία.

Παρόντες στο Οινόραμα θα είναι οινοποιοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, έτοιμοι με τους συνεργάτες τους να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση για τα κρασιά τους. Ανάμεσά τους για πρώτη φορά δεκαεπτά οινοποιοί από την Κύπρο, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η ομαδική παρουσία οινοποιείων από τον Λίβανο, με πέντε κορυφαίους οινοποιούς της χώρας αυτής. Δικαίως, λοιπόν, το σλόγκαν της έκθεσης, «το κρασί είναι παντού και πάντα στο Οινόραμα», γίνεται χρόνο με το χρόνο ακόμα πιο εύστοχο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024