Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςMabrian: Ποιες ευρωπαϊκές χώρες αύξησαν θεαματικά τη συνδεσιμότητα με Κίνα
Έρευνα

Mabrian: Ποιες ευρωπαϊκές χώρες αύξησαν θεαματικά τη συνδεσιμότητα με Κίνα

airport

Οι συνολικές αεροπορικές θέσεις για τις κορυφαίες 10 χώρες ανέρχονται σε 482.102.279, συνεισφέροντας στο 42% των παγκόσμιων αεροπορικών θέσεων στο α’ εξάμηνο του έτους.

Η Mabrian, κορυφαία εταιρεία travel data, δημοσίευσε τα δεδομένα για τις 10 κορυφαίες χώρες με την καλύτερη διεθνή αεροπορική συνδεσιμότητα κατά το α’ εξάμηνο του 2024. Αυτή η κατάταξη αντικατοπτρίζει τις εξερχόμενες ταξιδιωτικές δυνατότητες αυτών των κρατών, τοποθετώντας τις ως βασικούς “στόχους” στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό τοπίο.

Η ανάλυση, με βάση τα προγράμματα πτήσεων, αποκαλύπτει μια σημαντική εξέλιξη στο τοπίο συνδεσιμότητας. Η μελέτη καλύπτει ημερομηνίες ταξιδιών από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου 2024, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Mabrian-Top 10 best connected markets

Στο πεδίο των γεωγραφικών αγορών, ξεχωρίζει μια αξιοσημείωτη πρόοδος στη συνδεσιμότητα μεταξύ Ευρώπης και Κίνας. Συγκεκριμένα, ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία, που δεν απαιτούν πλέον τουριστική βίζα για ταξίδια στην Κίνα, παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αύξηση στη συνδεσιμότητα, προσφέροντας συλλογικά 1,98 εκατ. αεροπορικές θέσεις. Αυτό σηματοδοτεί μια εντυπωσιακή αύξηση 190% σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2023 (όταν ήταν μόνο 682.000 θέσεις). Αυτή η αύξηση υποστηρίζεται από ένα πρόσφατο μέτρο που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας για την ενθάρρυνση της επιστροφής του ευρωπαϊκού τουρισμού και επιτρέπει στους πολίτες της Ισπανίας και τεσσάρων άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εισέρχονται στην Κίνα χωρίς βίζα, για διαμονή έως και 15 ημερών.

Ο Carlos Cendra, CMO της Mabrian, σχολιάζει: “Η πρόβλεψη του δυναμικού των αγορών προέλευσης σχετικά με την εξερχόμενη αεροπορική τους συνδεσιμότητα είναι βασικός παράγοντας για τον προσδιορισμό της τουριστικής ζήτησης και των σχετικών ευκαιριών για παγκόσμιους προορισμούς και τουριστικές εταιρείες. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να αναλύουμε κάθε προορισμό ειδικά”.

Ο Gavin Eccles, διευθυντής της GE Consulting, εταιρείας που ειδικεύεται στην αεροπορική συνδεσιμότητα, αναφέρει: “Οι αμερικανικοί αερομεταφορείς επενδύουν και πάλι σε μεγάλο βαθμό στη διεθνή στρατηγική τους, οδηγώντας σε αξιοσημείωτη αύξηση των θέσεων πέρα από τον Ατλαντικό για την Ευρώπη. Οι ισχυρές εξερχόμενες αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας παρουσιάζουν επίσης σημαντική ανάπτυξη σε θέσεις και συνδέσεις, καθώς ανακάμπτουν έντονα από την πανδημία. Η ‘αναζωπύρωση’ της Κίνας με σημαντικό αριθμό δρομολογίων και θέσεων είναι πολλά υποσχόμενη και αν αυτή η ανάπτυξη συνεχιστεί, το 2024 θα μπορούσε να ξεπεράσει το 2019 ως το έτος με τις υψηλότερες διεθνείς συνδέσεις. Επιπλέον, η επιρροή της Emirates και της Etihad είναι εμφανής στις σημαντικές διεθνείς θέσεις που προσφέρονται μέσω των ΗΑΕ, αναδεικνύοντας το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι ως παγκόσμιους κόμβους που διευκολύνουν τα ταξίδια από και προς την περιοχή”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024