Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Finnair αρχίζει να ζυγίζει τους επιβάτες της
Αεροπορικές εταιρίες

Η Finnair αρχίζει να ζυγίζει τους επιβάτες της

Η Finnair ξεκινά εθελοντικές ζυγίσεις επιβατών στο αεροδρόμιο Helsinki-Vantaa για συλλογή δεδομένων βάρους, βελτιώνοντας τους υπολογισμούς ισοζυγίου πτήσης, διασφαλίζοντας την ασφαλή λειτουργία των πτήσεων.

Η Finnair ξεκινάει να ζυγίζει όσους επιβάτες της προσφερθούν εθελοντικά κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Απρίλιο και Μάιο στο αεροδρόμιο Helsinki-Vantaa, για να συλλέξει πληροφορίες για το μέσο βάρος των επιβατών και των χειραποσκευών τους, με στόχο να διαθέτει δεδομένα για τους υπολογισμούς του ισοζυγίου πτήσης.

Σύμφωνα με τη Finnair, οι ζυγίσεις, που θα γίνονται κοντά στις πύλες αναχώρησης επιλεγμένων πτήσεων, είναι εθελοντικές και ανώνυμες. Το συνδυασμένο βάρος του πελάτη και των αποσκευών που διαβάζεται από τη ζυγαριά μπορεί να δει μόνο το άτομο εξυπηρέτησης πελατών που εργάζεται στο σημείο ζύγισης. Οι μετρήσεις γίνονται τόσο σε ευρωπαϊκές πτήσεις στη ζώνη Σένγκεν του αεροδρομίου όσο και σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και εκτός Σένγκεν. Ο κύριος λόγος για αυτή την κίνηση είναι ότι κάθε αεροσκάφος έχει ένα μέγιστο βάρος για ασφαλή απογείωση και αυτό το βάρος δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Η εταιρία, από το 2018, χρησιμοποιεί μέσα βάρη που προσδιορίζονται με βάση τις δικές της μετρήσεις.

Οι κοινοί ευρωπαϊκοί αεροπορικοί κανονισμοί απαιτούν οι μετρήσεις να ανανεώνονται κάθε πέντε χρόνια. Οι προηγούμενες μετρήσεις έγιναν το 2017 και το 2018.

Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που λαμβάνονται από τις ζυγίσεις για τους μέσους υπολογισμούς που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία των πτήσεων και τα δεδομένα που συλλέγονται δεν συνδέονται με τα προσωπικά δεδομένα του πελάτη με κανέναν τρόπο, λέει ο Satu Munnukka, υπεύθυνος για τις διαδικασίες αεροδρομίου στη Finnair.

Το συνδυασμένο βάρος του πελάτη και των αποσκευών που διαβάζεται από τη ζυγαριά μπορεί να δει μόνο το άτομο εξυπηρέτησης πελατών που εργάζεται στο σημείο ζύγισης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024