Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Finnair θα ακυρώσει περίπου 550 πτήσεις λόγω απεργίας στη Φινλανδία
Απεργία

Η Finnair θα ακυρώσει περίπου 550 πτήσεις λόγω απεργίας στη Φινλανδία

Στη Φινλανδία, απεργία στις 1-2 Φεβρουαρίου 2024 επηρεάζει σημαντικά την Finnair και το αεροδρόμιο του Ελσίνκι, με αναμενόμενη ακύρωση 550 πτήσεων και επαναπρογραμματισμό πελατών.

Αρκετά συνδικάτα εργαζομένων στη Φινλανδία εξήγγειλαν απεργία κατά της φινλανδικής κυβέρνησης, που θα πραγματοποιηθεί στις 1-2 Φεβρουαρίου 2024, έχοντας σημαντικό αντίκτυπο στις λειτουργίες του αεροδρομίου του Ελσίνκι και στις πτητικές λειτουργίες της Finnair, και κατά συνέπεια, η Finnair αναμένεται να ακυρώσει περίπου 550 πτήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η Finnair έχει περίπου 280 πτήσεις την ημέρα στο κανονικό της πρόγραμμα κυκλοφορίας, επομένως η συντριπτική πλειοψηφία των πτήσεων θα ακυρωθεί. Η Finnair στοχεύει να πραγματοποιήσει πολύ λίγες πτήσεις κατά τη διάρκεια της απεργίας και θα επικοινωνήσει απευθείας με τους πελάτες που έχουν κάνει κράτηση στις πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν.

«Έχουμε ήδη δώσει στους πελάτες την ευκαιρία να αλλάξουν τις ημερομηνίες ταξιδιού τους στις πτήσεις της Finnair. Από τις 30 Ιανουαρίου και μετά ξεκινάμε την αλλαγή δρομολογίων πελατών, χρησιμοποιώντας και πτήσεις άλλων αεροπορικών εταιρειών», λέει ο Jari Paajanen, αντιπρόεδρος, Κέντρο Ελέγχου Επιχειρήσεων της Finnair.

Λόγω του μεγάλου αριθμού ακυρωμένων πτήσεων και πελατών, η επεξεργασία των ακυρώσεων και η αλλαγή δρομολόγησης των πελατών διαρκεί περίπου δύο ημέρες.

«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προσφέρουμε μια κατάλληλη επιλογή πτήσης σε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες, αλλά ο αριθμός των εναλλακτικών πτήσεων είναι περιορισμένος», λέει ο Paajanen. «Ζητάμε από τους πελάτες να περιμένουν ευγενικά την αλλαγή δρομολόγησης από εμάς, καθώς η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας είναι πιο απασχολημένη από το συνηθισμένο και οι χρόνοι αναμονής μπορεί να είναι μεγάλοι.»

«Είναι ατυχές που η απεργία θα επηρεάσει τόσα πολλά ταξίδια πελατών. Θα εργαστούμε σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας για να διασφαλίσουμε ότι μετά την απεργία, οι πτήσεις μας μπορούν να ξεκινήσουν ξανά όσο το δυνατόν πιο ομαλά», λέει ο Jari Paajanen.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024