Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο Βέλγιο φορολογεί τα παλιά θορυβώδη ιδιωτικά τζετ
Αεροδρόμια

Το Βέλγιο φορολογεί τα παλιά θορυβώδη ιδιωτικά τζετ

Με στόχο την ποιότητα της ζωής των κατοίκων γύρω από το αεροδρόμιο του Βελγίου επιβάλλεται φόρος στα μικρά θορυβώδη αεροπλάνα.

Το Βέλγιο θα επιβάλει νέους φόρους στα παλαιότερα, πιο θορυβώδη αεροπλάνα, καθώς και στα ιδιωτικά τζετ και στις πτήσεις μικρών αποστάσεων, σε μια προσπάθεια να μειώσει τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Επί του παρόντος, τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο των Βρυξελλών πρέπει να πληρώνουν φόρο που καθορίζεται από το επίπεδο θορύβου που παράγεται κατά την απογείωση και την προσγείωση. Μέχρι τώρα, τα μικρά αεροπλάνα, όπως τα ιδιωτικά τζετ, απαλλάσσονταν.

Το νέο σύστημα τελών, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2023, καθιστά τους φόρους εξαρτώμενους όχι μόνο από τον θόρυβο, αλλά και από τα επίπεδα των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων και αερίων του θερμοκηπίου, καθώς και από τον προορισμό. Οι δασμοί θα αυξηθούν για πτήσεις μικρότερες από 500 χιλιόμετρα (310 μίλια).

«Η ηχορύπανση που βιώνουν οι κάτοικοι κοντά στο Εθνικό Αεροδρόμιο των Βρυξελλών, είτε ζουν στη Φλάνδρα, είτε στις Βρυξέλλες είτε στη Βαλλονία, δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει», ανέφερε σε δήλωσή του ο Georges Gilkinet, αναπληρωτής πρωθυπουργός και αρμόδιος υπουργός Μεταφορών.

Η επιχειρηματική αεροπορία αντιπροσωπεύει το 12% της συνολικής αεροπορικής κίνησης στο Βέλγιο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρηματικής Αεροπορίας.

Ενώ δεν υπάρχει ακόμη κανονισμός σε επίπεδο ΕΕ για τη φορολόγηση των εταιρικών αεροσκαφών λόγω των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η Γαλλία έχει προωθήσει την ιδέα από το καλοκαίρι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024