Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsBerliner Wine Trophy 2021: Gold Samos Vin Doux

Berliner Wine Trophy 2021: Gold Samos Vin Doux

Το κρασί-ορόσημο της Σάμου, το Samos Vin Doux, έλαβε ένα ακόμη σημαντικό βραβείο: το Berliner Gold στον 25ο Διεθνή Διαγωνισμό “Berliner Wine Trophy 2021”. Το Samos Vin Doux βραβεύεται ανελλιπώς […]

Το κρασί-ορόσημο της Σάμου, το Samos Vin Doux, έλαβε ένα ακόμη σημαντικό βραβείο: το Berliner Gold στον 25ο Διεθνή Διαγωνισμό “Berliner Wine Trophy 2021”. Το Samos Vin Doux βραβεύεται ανελλιπώς τα τελευταία 55 χρόνια σε κάθε διεθνή διαγωνισμό που συμμετέχει. Ανήκει στην κατηγορία των Vins de Liqueurs, είναι το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου και το Νο1 σε πωλήσεις γλυκό κρασί στην Ελλάδα, ενώ εξάγεται σε όλο τον κόσμο. Πολυδιάστατο και ισορροπημένο, έχει ανοιχτόχρωμο χρυσαφί χρώμα και στη μύτη κυριαρχούν αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου και ώριμου πεπονιού που εκφράζουν με φρέσκο τρόπο το χαρακτήρα του μοσχάτου σταφυλιού, διατηρώντας τα πρωτογενή του αρώματα. Η πρώτη επαφή με το στόμα είναι εκρηκτική, καθώς στην ιδιαίτερα φρουτώδη γεύση του “ακούγονται” νότες από λευκόσαρκα καλοκαιρινά φρούτα, ενώ υπάρχουν νύξεις από καραμέλα βουτύρου και μικρές πινελιές ανθέων. Σερβίρεται πριν το φαγητό ως απεριτίφ ή και σε απογευματινές ανάπαυλες, με φρούτα, τυριά και ξηρούς καρπούς. Συνοδεύει τα ελαφρά επιδόρπια, όπως μηλόπιτα, λεμονόπιτα, τάρτες φρούτων, τσουρέκι, αλλά και τα έντονα κρεμώδη. Στις παρασκευές ζαχαροπλαστικής δημιουργεί γευστικά σιρόπια, ενώ στη μαγειρική συμπληρώνει αρωματικά και “δένει” γλυκόξινες σάλτσες ή αφήνει τη διακριτική του γλυκύτητα σε πουλερικά, συνταγές ασιατικής ή και ιταλικής κουζίνας και άλλα πιάτα. Αποτελεί επίσης το ιδανικό “κλείσιμο” για ένα γεύμα ή δείπνο, ενώ το πλούσιο σώμα του μπορεί να αποτελέσει βάση για παρασκευή ξεχωριστών cocktails σε συνδυασμούς απεριόριστους. Σερβίρεται στους 8-10 ο C. Το κρασί παράγεται από τον ΕΟΣ Σάμου.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024