Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΔιεξήχθησαν με επιτυχία και διεθνείς συμμετοχές οι δράσεις του Δρόμου Εκεχειρίας 2021

Διεξήχθησαν με επιτυχία και διεθνείς συμμετοχές οι δράσεις του Δρόμου Εκεχειρίας 2021

Προσαρμοσμένος στη νέα κανονικότητα που επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας, διεξήχθη την Κυριακή με επιτυχία και με αρκετές διεθνείς συμμετοχές, ο 6ος Δρόμος Εκεχειρίας, από την Αρχαία Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη […]

Προσαρμοσμένος στη νέα κανονικότητα που επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας, διεξήχθη την Κυριακή με επιτυχία και με αρκετές διεθνείς συμμετοχές, ο 6ος Δρόμος Εκεχειρίας, από την Αρχαία Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων) στην Αρχαία Ολυμπία (ιερό τόπο διεξαγωγής των αγώνων). Παράλληλα με τον Δρόμο Εκεχειρίας, διεξήχθησαν δύο ακόμη δρόμοι τιμώντας τους πρωτεργάτες της Εκεχειρίας, που ήταν προαπαιτούμενη στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Δρόμος του Ιφίτου, τιμώντας τον βασιλιά της Ήλιδας Ίφιτο από το χωριό της Ήλιδας μέχρι το παλαιό μουσείο στον Αρχαιολογικό χώρο, (απόσταση 2 χλμ.), τον οποίο έτρεξαν παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Και ο Δρόμος του Κλεοσθένη, από την Αρχαία Πίσα στην Αρχαία Ολυμπία (αγώνας 5 χλμ.), τιμώντας τον βασιλιά της Αρχαίας Πίσσας Κλεοσθένη (ο τρίτος που υπέγραψε την Εκεχειρία ήταν ο βασιλιάς της Σπάρτης Λυκούργος). Ο Δρόμος της Εκεχειρίας δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και βραβεύθηκαν με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια όλοι όσοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία ολόκληρη τη διαδρομή των 50 χλμ. Ο Δρόμος Εκεχειρίας 2021 διοργανώνεται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού & Αθλητισμού – ΓΓΑ, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), του ΕΟΤ, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), της Ένωσης Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024