Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΗράκλειο: Η διαμόρφωση της Σαμπιονάρα

Ηράκλειο: Η διαμόρφωση της Σαμπιονάρα

Ξεκινά η υλοποίηση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου της πύλης Σαμπιονάρα των Ενετικών τειχών, προϋπολογισμού 835.000 ευρώ, με την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη. Το έργο αφορά σε μια πολύ σημαντική παρέμβαση […]

Ξεκινά η υλοποίηση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου της πύλης Σαμπιονάρα των Ενετικών τειχών, προϋπολογισμού 835.000 ευρώ, με την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη. Το έργο αφορά σε μια πολύ σημαντική παρέμβαση για το Ηράκλειο με την αξιοποίηση και την ανάδειξη μιας ακόμη ενετικής πύλης, γνωστής και ως “Πύλης της Άμμου”, γιατί κάποτε συνέδεε την Κάντια (ονομασία του Ηρακλείου κατά την ενετική περίοδο), με την αμμουδερή παραλία και το λιμάνι. Σήμερα θα ενώνει τον ευρύτερο χώρο του λιμανιού με το κέντρο της πόλης, την πλατεία Ελευθερίας και το αρχαιολογικό Μουσείο. Σύμφωνα με τη μελάτη, διαμορφώνεται για πρώτη φορά το σημείο ένωσης του ισόπεδου της πλατείας του προμαχώνα Σαμπιονάρα με το χαμηλότερο επίπεδο της βοηθητικής πύλης Σαμπιονάρα, όπως αυτή αποκαλύφθηκε μετά την απομάκρυνση των μπαζών και τον καθαρισμό του χώρου, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου κοινόχρηστου χώρου επί της οδού Δουκός Μποφώρ.Ο χώρος θα φυτευτεί κατάλληλα, θα ηλεκτροφωτιστεί και παράλληλα θα εξοπλιστεί με στοιχεία αστικού εξοπλισμού, έτσι ώστε να παραδοθεί για χρήση. Με το έργο αυτό δημιουργείται ένας νέος χώρος πρασίνου, για τον πολίτη και επισκέπτη της πόλης, με ελεύθερη θέαση προς το ενετικό λιμάνι και το ανατολικό νεώριο.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024